NB I

Fradi–Újpest: „régen a két tábor összevissza verte egymást, és mindenki megnyugodott egy fél évre”

Szlezák Zoltán és Hrutka János beszélt a derbiről.

Egyetlen fradista szurkolói csoport és az újpesti Ultra Viola Bulldogs sem buzdítja élőben kedvenc csapatát a szombati derbin. A két klublegendának ezek a drukkerek hiányoznak majd a legjobban a Groupama Arénából.

– A hangulat szempontjából mindkét tábor – a fradisták is – nagyon hiányzik majd – mondta a Borsnaka lila mezt 355 alkalommal magára öltő Szlezák Zoltán.

– Én közel harminc derbin játszottam. Akkoriban a szurkolók, a média és a játékosok is egész évben erre vártak. Mára elveszett ennek a varázsa.

Hrutka is egyetért ezzel, szerinte manapság már csak az ismerősök cukkolásáról szól a Fradi–Új­pest.

– Az első meccsemet pont Újpesten játszottam, harmincezer néző előtt – mondta a Fradi színeiben 111 meccsen pályára lépő Hrutka János. – A másik hatalmas különbség, hogy akkoriban a sok saját nevelésű játékosba belenevelték a klubszellemiséget, ez a mai csapatból csak kevesekről mondható el.

S a derbi népszerűségével párhuzamosan a balhék száma is csökkent az évek alatt.

– A mi időnkben a két tábor megbeszélte, hogy hol találkoznak a meccs előtt. Összevissza verték egymást, és mindenki megnyugodott egy fél évre – mesélte Szlezák. Abban pedig mindkét legendás labdarúgó egyetértett, hogy ez – a hangulattal ellentétben – egyáltalán nem hiányzik.

Olvasói sztorik