NB I

Maradt utolsó a Diósgyőr, a Debrecen is megverte

Már az első játékrészben kétgólos hátrányba került a DVTK a két kiállítást hozó keleti derbin.

OTP Bank Liga, 11. forduló

Diósgyőri VTK – Debreceni VSC 1-3 (0-2)
Miskolc, DVTK Stadion, 6000 néző. Játékvezető: Andó-Szabó S.
DVTK: Rados – Eperjesi (Vela, a szünetben), Lázár P., Lipták, Tamás M. – Oláh B., Dausvili, Delgado (Bognár, a szünetben), Elek – Makrai, Bacsa (Novothny, a szünetben). Vezetőedző: Horváth Ferenc.
DVSC: Danilovics – Jovanovic, Brkovics, Mészáros N., Bobko – Filip, Tőzsér – Szakály P. (Mészáros K., 86.), Holman, Könyves (Nagy Z., 68.) – Horváth Zs. (Castilion, 68.) Vezetőedző: Leonel Pontes.
Gólszerzők: Novothny (tizenegyesből, 57.), illetve Holman (27.), Szakály P. (37.), Tőzsér (88.)
Kiállítva: Tamás (87.), illetve Brkovics (59.)

A bajnokság két legrosszabb formában lévő csapata találkozott szombat este Miskolcon az NB I 11. fordulójában. Az utolsó helyen tanyázó DVTK nyolc meccs óta nyeretlen volt a játéknap előtt, a debreceniek pedig az utóbbi hat mérkőzésükből ötöt elveszítettek.

Nagy iramban és két helyzettel kezdődött az összecsapás, a 3. percben Holman csapta be a hazai védőket a tizenhatoson belül, már Rados is verve volt, a gólba tartó labdát azonban bravúros mozdulattal kikanalazta Lipták. Három perccel később Danilovics mutatott be nagy védést, Makrai jobb alsó sarok felé tartó labdája könnyen beakadhatott volna. Ezután az iram nem csökkent, a helyzetek száma viszont igen, de nem a semmiből jött a vendégek vezetőgólja, hiszen többnyire ők domináltak. Jovanovic jobb oldali beadása Holmant találta meg, a középpályás pedig nem hibázott közelről, 0-1. Tíz perccel később jött az újabb Loki-gól: ezúttal szögletből jött a beadás a jobb oldalról, Lázár középre fejelte a labdát, éppen Szakályhoz, aki nagy erővel bombázott a kapuba, Rados csak beleérni tudott, 0-2. Kétgólos hátrányban és erős füttyszó közepette mehettek a DVTK játékosai szünetre.

A hazaiak vezetőedzője, Horváth Ferenc alaposan belenyúlt a meccsbe a félidőben, három új játékos futott ki a második játékrészre. Nekirontott ellenfelének a Diósgyőr, folyamatosan támadásban voltak, igaz nagy helyzetet nem alakítottak ki, Danilovics azonban ajándékozott egy tizenegyest nekik, miután fellökte az alapvonalnál Lázárt. Novothny állt oda a büntetőhöz, és a jobb alsóba lőtte a labdát, 1-2. Két perccel később újabb esélyt kapott a miskolci együttes, Brkovics kakaskodott Novothnyval, amiért mind a két játékos sárgát kapott, de mivel a vendég védőnek ez volt a második, így kiállította őt Andó-Szabó. A 67. percben azonban majdnem jött a harmadik DVSC-gól, Tőzsér szabadrúgásánál Mészáros érkezett középen, és kapufát fejelt. Nem unatkozhattunk, 5 percre rá már a másik oldalon láthattunk gólhelyzetet, Makrai a bal oldalról vihette rá Danilovicsra a labdát, de a lapos lövést védte a kapus lábbal. Próbálkozott tovább a DVTK, mezőnyfölényben játszottak az ezt követő percekben, de a ziccerekkel adósak maradtak. A 86. és a 87. percben két sárgát is összeszedett Tamás Márk, így gyorsan kiállíttatta magát, egy perccel később pedig a három pont sorsa is eldőlt. Tőzsér pazarul csavarta a kiállítás utáni szabadrúgást a hálóba, 1-3, továbbra is nagy a baj Diósgyőrben.

A találkozót a Rangadó.hu állandó szakértője, Gyarmati András sportmenedzser, A-licences edző értékelte:
– Összességében megérdemelten nyerte meg a Debrecen a meccset, az első félidőben olyan játékot produkált, amelyhez köze nem volt a DVTK-nak. Ebben a játékrészben két gólt lőttek a vendégek, de rúghattak volna négyet vagy ötöt is akár. Teljesen nyomás alá helyezték a vendégek a hazaiakat, ami helyzetekben és szögletekben is megmutatkozott, nagy ritmusban játszottak. Nem tudták felvenni a miskolciak azt a tempót, amit diktált a Loki. Ment a DVTK előre, de egy lépéssel mindig le volt maradva. A második játékrész érdekesre sikerült, a Diósgyőr mindent egy lapra feltéve támadott, és jól jött ki ebből a szituációból, hiszen rákényszerítette az akaratát az ellenfelére. A szépítő gólt én Jovanovic nyakába varrnám. A védő a tizenhatos sarkánál ki akarta hozni a labdát ahelyett, hogy elrúgta volna messzire. Ebből következett a labdavesztés, majd persze Danilovics butasága is a tizenegyesnél. Jovanovicnak az egyszerű megoldást kellett volna választania a védőharmadban, nem szabad ilyet megengedni, óriási felelőtlenség volt a részéről. Visszajött a meccsbe ezzel a DVTK, ami után jött egy újabb butaság a vendégektől, Brkovics egy sárgával a zsebében elkezdett kakaskodni, és piros lapot kapott. Ezzel még jobban magukra húzta a hazaiakat a Loki. A végén aztán nagyon amatőr hibát vétett Tamás, NB I-es szinten nem lehet elkövetni rövid időn belül két ilyen súlyú szabálytalanságot. Amatőr szinten láthatunk ilyet, a profiknál ez nem fordulhatna elő. A DVSC köszönte szépen a jó szabadrúgás szituációt, Tőzsér ragyogóan lőtte el a labdát. Annyira a kapufa mellé ment, hogy esélye sem volt Radosnak, nem mondanám, hogy hibázott, tökéletes lövés volt.
Olvasói sztorik