NB I

Csúszik a búcsúztató. Mi lesz a diósgyőri stadionnal?

Még egy „kicsit” várhatnak a piros-fehérek drukkerei.

A DVTK NB I-es csapatának szurkolók egy csoportja régóta készül az oly sok emlékezetes mérkőzésnek helyet adó Diósgyőri stadion méltó elbúcsúztatására, amelyet egy új stadion megépítse követne a tervek szerint, de még mindig nincs hivatalos dátuma annak, hogy meddig használhatja az élvonalbeli gárda a stadiont.

Bár egy korábban készült forgatókönyv szerint a mai, a Diósgyőri VTK–Debreceni VSC meccs lett volna az utolsó mérkőzés a létesítményben, de biztos, hogy nem ez lesz. Lévén az új stadion építésére kiírt pályázat győztesét még mindig nem hirdették ki.

A boon.hu értesülése szerint a tendert meghirdető Nemzeti Sportközpontok „felettesénél”, a Nemzeti Erőforrások Minisztériumában vár egy végső bólintásra az egyetlen érvényes pályázatot benyújtó céggel kötendő szerződés jóváhagyása.

Amennyiben ez megtörténik a jövő hónap közepéig, akkor az október 15-re kiírt Diósgyőri VTK–Videoton FC élvonalbeli bajnoki összecsapást még mindenképpen itt rendezik meg.

Így vagy ez a találkozó, vagy a kivitelező cég beleegyezésével az október 29-re kiírt Diósgyőri VTK–Ferencvárosi TC elleni élvonalbeli mérkőzés lehet az utolsó, amelyet az 1939-ben átadott, 2006-ban több száz millió forintból felújított klubházból, klubházról meg lehet tekinteni.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik