NB I

Poór Patrik: a győztes fejesnél is fontosabb a három pont

Az MTK Budapest fiatal védője szerda este két év után iratkozott fel újra a gólszerzők közé az élvonalban. Poór reméli, hétvégén zsinórban sikerül behúzni második győzelmüket is.

Szerda este Dunaújvárosban fogadta a Diósgyőr játékosait az MTK. Egyik fél sem volt könnyű helyzetben, hiszen a fővárosiak ötgólos kispesti vereség után várták a játéknapot, míg a diósgyőriek utoljára a második körben tudtak győzedelmeskedni. Az MTK Budapest játékosa, Poór Patrik szerint a győzelmi kényszer nyomát nem lehetett érezni pályán belül.

– Ennek semmilyen nyomát nem éreztem, természetesen a kispesti vereség miatt csalódottak voltunk, de szerencsére közel volt egymáshoz a két mérkőzés, így hamar túl tudtuk magunkat tenni a vereségen – meséli az MTK egyszeres válogatott labdarúgója. Tudjuk, hogy a Honvéd ellen nem játszottunk jól, de keseregni nem volt időnk. Profi játékosok révén mentálisan is kellőképpen fel tudtunk pörögni a DVTK elleni mérkőzésre, végeredményben pedig javítani tudtunk.

A 23 védő szerint a Diósgyőr elleni találkozón (1-0) megérdemelten gyűjtötték be a három pontot, sőt, akár nagyobb arányú győzelmet is arathattak volna.

– Azt gondolom, összességében megérdemelt volt a győzelmünk, hiszen végig kontroll alatt tartottuk a mérkőzést. Szerencsére korán sikerült megszereznünk a vezetést, ezt követően tudatosan nagyobb területet adtunk az ellenfélnek, mi pedig kontrákból próbálkoztunk minél több lehetőséget kialakítani. A befejezéseknél egy kis pontosság hiányzott, emiatt nem tudtunk nagyobb arányú győzelmet aratni.

Poór Patrik második élvonalbeli gólját jegyezte a Diósgyőr ellen, legutóbb 2014-ben a Ferencváros ellen volt eredményes. A fiatal játékos a gól pillanatában csak boldogságot érzett, de sokáig nem ünnepeltek, mert szombaton újabb kulcsmérkőzés vár rájuk.

– Védőként természetesen nem az az elsőszámú feladatom, hogy gólt rúgjak, éppen ezért a találatnak természetesen nagyon örültem. A fejes pillanatában nagy boldogságot éreztem, hiszen sikerült megszereznünk a vezetést. Persze végeredményben mindegy lett volna számomra, hogy a társam talál-e be, vagy öngóllal nyerünk, a három pont megszerzése volt a legfontosabb. Másnap délelőtt már munkába álltunk, az első edzésen természetesen jó volt a hangulat. Ugyanakkor a Honvéd-vereség után sem kerültünk letargiába, de a szerdai siker érthetően feldobott minket. Este a lefújás után még nagyon örültünk, csütörtökön viszont már regenerációs munkát végeztünk, és előre tekintünk: a győzelmek útján szeretnénk tovább haladni.

Az MTK Budapest játékosa taktikus mérkőzésre számít szombaton a Paks otthonában, és zsinórban második győzelmükre készülnek. Poór hangsúlyozta, egyelőre nem tekingetnek nagyon előre a tabellán és azt vallják: mindig a soron következő találkozó a legfontosabb.

– A Paks otthonában is nyerni szeretnénk, de egészen biztos, hogy másfajta mérkőzés vár ránk, mint a Diósgyőr elleni volt. A paksiak biztos pontja a szervezett védekezés és a stabil játék. Mi is a saját játékunkra törekszünk majd, éppen ezért nagy taktikai csatát várok idegenben. Tudjuk, hogy Pakson nem könnyű nyerni, de ennek ellenére három pont reményében utazunk a tolna megyei csapathoz – zárta szavait Poór Patrik, aki reméli, az őszi szezon végére még feljebb tudnak kapaszkodni a tabellán.

Poór Patrik kiemelte azt is, olyan teljesítményre törekszik klubszinten, hogy a válogatott szakmai stábja is felfigyeljen rá.
– Bízom abban, hogy előbb-utóbb bekerül a nevem a bő keretbe, próbálok minden mérkőzésből a lehető legtöbbet kihozni, remélem, teljesítményemmel fel tudom magamra hívni a figyelmet. Úgy dolgozom, ha egyszer számolnak velem a bő keretben, a válogatott közegben sem szeretnék csalódást okozni.
Olvasói sztorik