NB I

Nincs játékos a forduló csapatában a Vidi–Fradiról

A Haladás adta a hat meccs legjobbját, a Diósgyőr a leggyengébbet. Először villant nagyot az „erdélyi Xavi”.

Az előző fordulókhoz hasonlóan a Rangadó.hu ismét összeállította az élvonal legjobb csapatát az InStat futballelemző értékei alapján. A játékosokat igyekeztünk posztok szerint szétbontani, így nem csak a három fő csapatrészt néztük, hanem azt is, hogy például a védelem melyik részén szerepelt az adott játékos. A 10. fordulóban álomcsapatunk 4-5-1-es felállásban „kerül pályára”.

A 10. forduló álomcsapata

Rózsa (Haladás, 282) – Nagy T. (Újpest, 269), Wils (Haladás, 273), Kecskés Á. (Újpest, 298), Mohl (Újpest, 286) – Haraszti (Paks, 248), Bardhi (Újpest, 279), Kovács L. (Haladás, 302), Cseke (Újpest, 272), Halmosi (Haladás, 285) – Angelov (Újpest, 240)

Hiába volt a forduló – sőt, talán a szezon – rangadója a Videoton–Ferencváros találkozó, egyetlen egy olyan teljesítmény sem akadt, amely elegendőnek számított volna a legjobb tizenegybe kerüléshez. Pedig az átlag nem lett túl acélos, 11-gyel elmarad a teljes szezon középértékétől a 10. forduló. A csúcsmeccset így szinte teljesen helyettesíti az 1-1-re végződő Újpest–Haladás: tízen is a Fáy utcában lerakott performansz nyomán kerülnek itt említésre.

A két élcsapat játékosainak „betlizésével” esély nyílt mások előtt is arra, hogy a forduló játékosa címet elnyerjék. Ez végül Kovács Lórántnak sikerült. A Haladás középpályása 302-es értékelést kapott, 79 perc alatt egyszer lőtt kapura, 25 passzát csaknem hibátlanul, 92%-ban jó helyre adta, 14-ből 11 párharcot nyert, valamint hihetetlen módon két labdavesztésére négy visszaszerzés is jutott.

Kevésen múlott Hegedűs János (Haladás), Fröhlich Roland (Mezőkövesd) és Lázok János (Újpest) csapattagsága is.

Ami a legrosszabb produkciókat illeti, ismét szétválaszthatjuk a kezdők és a csereként beállók kategóriáját. Nem túl meglepő módon előbbiek és utóbbiak csoportjában is a hihetetlen mélyrepülést bemutató Diósgyőr játékosai találhatóak. Kezdőként hozott 149-es értékelést a válogatott kerettag Bognár István (csakúgy, mint a Ferencváros középpályása, Hajnal Tamás), míg a 79. minutumban beálló Bacsa Patrik még ennél is rosszabb, 146-os pontszámot kapott.

A forduló teljes statisztikáját itt lehet megtekinteni.

Olvasói sztorik