NB I

Garami József gyászol: 53 év házasság után vesztette el feleségét

A válogatott korábbi szövetségi kapitánya munkába fojtja bánatát.

Fájdalom és gyász árnyékolja be Garami József napjait: az MTK szakmai igazgatójának felesége 77. életévében hunyt el – írja a Blikk. Gabi nénivel 53 esztendőn keresztül éltek együtt, így feldolgozhatatlan trauma érte az elismert futballszakembert.

– Józsi bácsinak szó szerint az élete párja volt Gabi néni, aki óriási űrt hagyott maga után. A meccsekre nem látogatott ki a stadionokba, de mindennap támogatta férje munkáját – emlékezett Garami József feleségéről Domonyai László, a fővárosi kék-fehérek klubigazgatója. – Az MTK sikereinek is a részese volt, hiszen abszolút alárendelte magát annak, hogy segítse a kiváló szakembert. Például felvette neki a televízióban a mérkőzéseket, összeollózta a számára fontos újságcikkeket, s bármerre is szólította a hivatása, oda is mindig vele költözött.

Az MTK labdarúgói gyásszalaggal játszottak a hétköznapi fordulóban. A temetésen természetesen a klub is képviseltette magát, az egyesületnél mindenki osztozik Garami József gyászában. Az élet azonban megy tovább, újabb meccsek következnek, s a válogatott korábbi szövetségi kapitánya munkába fojtja bánatát.

– A foci az élete Józsi bácsinak, aki továbbra is ugyanúgy dolgozik, ahogyan eddig. A héten is részt vett az edzői értekezleten, és kiment a csapataink mérkőzésreire is. Nem akar otthon, magányosan keseregni, s a fájdalmára gondolni. Ahogyan eddig, ezután is mindenben támogatni fogjuk őt – tette hozzá Domonyai.

A lap kereste az edzői pályafutását Pécsen kezdő, és az MTK-val két, a Ferencvárossal pedig egy bajnoki címet szerző, az NB I-ben a kispadon eltöltött 797 mérkőzéssel rekordernek számító Garai Józsefet is, azonban nem kívánt beszélni érzéseiről. Az élvonalbeli bajnokság 10. fordulójában a szomorú megemlékezés jegyében klubja valamennyi játékosa fekete karszalaggal lépett pályára a DVTK ellen 1-0-ra megnyert, Dunaújvárosban lejátszott mérkőzésen.

– A győzelmet Garami Józsi bácsinak ajánlom, aki a gyász miatt nehéz napokat élt át, csakúgy, mint az egész csapat – nyilatkozta Teodoru Vaszilisz, az MTK vezetőedzője.

Olvasói sztorik