NB I

Hátrányból mentett pontot a Ferencváros

Scsepovics büntetőjére Djuricin válaszolt, a felcsúti rangadó döntetlennel zárult.

OTP Bank Liga, 10. forduló

Videoton FC – Ferencvárosi TC 1-1 (0-0)
Felcsút, Pancho Aréna, 3212 néző. Játékvezető: Andó-Szabó Sándor
Videoton: Kovácsik – Fiola, Vinícius, Juhász, Stopira – Nego, Varga J., Pátkai (Oliveira, a szünetben), Géresi (Bódi , 72.) – Scsepovics, Lazovics (Feczesin, 75.). Vezetőedző: Henning Berg.
FTC: Dibusz – Dilaver, Leandro, Nalepa, Lovrencsics G. – Gera Z., Nagy D. – Varga R. (Rju Szung Vu, 66.), Hajnal (Csernik, 70.), Djuricin – Böde (Csukics, 13.). Vezetőedző: Thomas Doll.
Gólszerző: Scsepovics (54. – büntetőből), ill. Djuricin (84.)

Igazi rangadóval zárult az NB I 10. játéknapja, szerda este Felcsúton fogadta az utóbbi hetekben remek formát mutató Videoton a címvédő ferencvárosiakat. A találkozó vendég szempontból nem indult a legjobban, hiszen már a 13. percben kényszerű cserét eszközölt Thomas Doll. A sérült Böde Dániel helyett Csukics érkezett.

A rutinos játékos jól szállt játékba, egy szöglet utáni kipattanót húsz méterről tüzelt kapura, Kovácsik azonban nagy bravúrral védett – ekkor már a 20. percben jártunk. Tíz perccel később Nagy Dominik lapos beadás után hozta ziccerbe Djuricint, ám az osztrák támadó tíz méterről, ordító helyzetben jócskán kapu fölé lőtt.

Alig öt perccel a kimaradt Fradi-helyzet után már a Videoton szurkolói foghatták a fejüket… A hazaiak a bal szélen vezettek villámgyors támadást, Scsepovics ügyesen fűzte át magát a zöld-fehér védőkön, majd remekül varázsolta a labdát Géresi lábára, aki tizenegy méterről vette célba a kaput, ám ziccerben a fiatal támadó is kapu fölé lőtt.

A folytatásban Djuricin előtt adódott újabb lehetőség a gólszerzésre, a légiós ezúttal 14 méterről lőhetett volna gólt, de ismét nem talált kaput. A helyzetre gyorsan jött a székesfehérvári válasz. Előbb Lazovics vette célba Dibusz kapuját jó 24 méterről, de a válogatott hálóőr résen volt, majd az agilis Scsepovics csúsztatását is biztos kézzel fogta.

Fotó és címlapfotó: vidi.hu

A szünet után nagyon hamar megszerezte a vezetést a székesfehérvári együttes. Géresi előbb 14 méterről kínálta meg lövéssel Dibuszt, aki védett. A kipattanóra szeretett volna lecsapni volna a feladó, aki Leandróval ütközött, majd a földre huppant, a játékvezető pedig a büntetőpontra mutatott. A megítélt tizenegyest Sczepovics magabiztosan értékesítette, 1-0.

Az első óra végén tovább növelhette volna előnyét a Videoton: Oliveira tökéletesen tálalt Lazovics elé, ám a támadó nyolc méterről fejelt a bal sarok mellé. A 66. percben csereként érkezett a dél-koreai Rju Szung Vu, aki rögtön nagy helyzetbe hozta Djuricint, ám az osztrák ezúttal hat méterről rontott. Kovácsik öklözni tudta a nem túl életerős próbálkozást, a lepattanóra lecsapott Hajnal, de a kísérletben már nem volt túl nagy erő.

A folytatásban mindent megtett az egyenlítésért a Ferencváros, sorra vezették a támadásokat, siker mindezt azonban nagyon sokáig nem koronázta. A 84. percben aztán összejött a vendég egyenlítés: Lovrencsics Gergő végzett el szabadrúgást, a hazai védők kifejelték a labdát, melyre lecsapott Dilaver, aki Djurinchoz tálalt. Az osztrák támadó éles szögből lőtte ki a jobb alsót, Kovácsik állva maradt, 1-1.

A találkozó hajrája újabb gólt már nem hozott, a forduló rangadója így 1-1-es eredménnyel ért véget. A Ferencváros ezzel őrzi második helyét a tabellán, hátrányuk egy pontra olvadt az éllovas Vasas mögött. A Videoton maradt a negyedik pozícióban, de az első öt helyezettet csupán két pont választja el egymástól.


A találkozót a Rangadó.hu állandó szakértője, a korábbi szövetségi kapitány Glázer Róbert értékelte.
– A találkozót mindkét fél taktikusan kezdte. A Ferencváros a megszokott 4-1-4-1-es hadrendben játszott, a Vidi viszont meglepő taktikát választott, hiszen 4-4-2-ben kezdték a rangadót. A zöld-fehéreknél meglepő volt, hogy Lovrencsics Gergő jobb-bekket játszott, meglátásom szerint az utolsó húsz percben különösen hatékony volt a válogatott játékos. Az első félidőben hamar megsérült Böde Dániel, hasfal izomhúzódás miatt nem tudta folytatni a játékot, a címvédő így 4-2-3-1-es rendszerre váltott, a Videoton viszont szerkezetben nem változtatott. Azt gondolom, hetven percig a Videoton hatékonyabban és jobban játszott, mint ellenfele, nagyon szép támadásokat vezettek a székesfehérváriak. A Ferencváros az utolsó húsz percben aztán átvette az irányítást, ekkor a találkozó már igazi rangadóvá alakult. Felcsúton közel teltház volt, majd’ 3500 néző láthatta az összecsapást, jó hangulat volt a Pancho Arénában; egy kimondottan jó mérkőzést láthattunk. A címvédő az utolsó húsz percben mutatta meg igazi arcát, sokat tettek az egyenlítésért a fővárosiak, így azt gondolom, megérdemelt eredmény született – miközben bármelyik csapat megnyerhette volna a mérkőzést. Összességében kemény, de sportszerű találkozó után zsebelt be mindkét csapat egy-egy pontot.
Olvasói sztorik