NB I

Mezőkövesden aratta első idegenbeli győzelmét a Paks

Hiába vezetett a hazai csapat, Haraszti bombája után még két vendég gól jött.

OTP Bank Liga, 10. forduló

Mezőkövesd Zsóry FC – Paksi FC 1-3 (1-2)
Mezőkövesd, Városi Stadion, 1215 néző. Játékvezető: Erdős J.
Mezőkövesd: Dombó – Vági (Pauljevics, 66.), Hudák D., Szeles T., Fótyik – Mevoungou, Egerszegi – Molnár G., Bacelic-Grgic, Kink (Nicorec, 66.) – Frőhlich (Orosz, 82.). Vezetőedző: Pintér Attila.
Paks: Kemenes – Kulcsár D., Lenzsér, Gévay, Szabó J. – Kecskés, Papp K. – Hahn (Kovács G., 75.), Bertus, Bartha (Laczkó, 84.) – Haraszti (Koltai, 70.). Vezetőedző: Csertői Aurél
Gólszerzők: Frőhlich (13.), illetve Haraszti (19.), Bartha (41.), Hahn (56.)
Kiállítva: Kecskés (72., Paks)

Remek formában várhatták a mezőkövesdiek a Paks elleni összecsapást, hiszen a borsodiak a bajnokságban három meccs óta veretlenek, a kupában pedig továbbjutottak. Az atomvárosiakról ugyanezt nem mondhattuk el, főleg idegenben szerénykednek a pontszerzéssel Bartháék, az öt forduló alatt mindösszesen egy pontot vittek haza.

Lassú iramban kezdődött a találkozó, ám a semmiből már a 13. percben megszerezte a vezetést a hazai csapat. A paksi védők nem tudtak felszabadítani a tizenhatoson belül, így Bacelic-Grgic elé került a labda, aki nem hibázott ziccerben, és a kapu bal oldalába helyezett, 1-0. Nem örülhettek sokáig a kövesdiek, hat perccel később Haraszti talán élete gólját lőtte 25 méterről, a jobb oldalról hatalmas bombát ragasztott a jobb felsőbe, 1-1. Megélénkült a meccs, nem csak gólokat, de helyzeteket is láthattak a nézők. A 28. percben Molnár Gábor lövésénél Kemenes mutatott be nagy bravúrt, négy percre rá pedig szemmel védett a paksi kapus Hudák fejesénél, nem sokkal kerülte el a labda a kaput. Annak érdekében, hogy a szurkolók nyaka ne zsibbadjon el, a másik térfélen is volt egy nagy lehetőség, egy jobb oldali beadást követően Hahn azonban mellé fejelt. Négy perccel a lefújás előtt Bartha már nem mellé, hanem a kapuba fejelt, igaz hálót nem ért a labda, és kisebb vitatkozás is kialakult a szituációnál, hogy áthaladt-e a gólvonalon a fejes. Mindenesetre Erdős játékvezető hallgatott az alapvonali asszisztensre, Solymosi Péterre, és megadta a gólt, 1-2.

Csere nem történt a szünetben egyik oldalon sem, az első helyzet pedig a kövesdiek előtt adódott. Fótyik beadására Bacelic-Grgic érkezett, fejelt is, de célt tévesztett. Az 56. percben kétgólosra növelte előnyét a Paks, Szeles rosszul szabadított fel, Hahn János lecsapott a labdára, és kihasználta a nagy védelmi hibát közelről, 1-3. Három perccel később szépíthettek volna a matyók, Molnárról megfeledkeztek a védők, de a tök üresen érkező középpályás fejese mellé ment. A 67. percben sem jött össze a kövesdnek a szépítés, pedig ezúttal is nagyon közel jártak ehhez. Ismét Fótyik beadása, ismét Bacelic-Grgic helyzete, és ismét mellé. Öt perccel később emberelőnybe kerültek a hazaiak, miután Kecskésnek felmutatta a spori a második sárgáját. Ezután még nagyobb fokozatba kapcsoltak Pintér Attila játékosai, és a kapu elé szegezték a vendégeket. Hudák többször is veszélyeztetett szöglet után, de a csereként beálló Orosz előtt is adódott lehetőség a hajrában. A rossz célzás vagy Kemenes azonban mindig megmentette a Paksot, amely így első idegenbeli győzelmét aratta az idei szezonban.

A mérkőzést a Rangadó.hu szakértője, Vámosi Csaba, korábbi NB I-es (Ferencváros, Győr, Tatabánya) játékos értékelte:
– Úgy gondolom, hogy reális eredmény született, teljesen megérdemelt győzelmet aratott a Paks. Próbált támadni a Mezőkövesd, de a védekezésük fellazult, ezt pedig a szervezett vendégek nagyon jól kihasználták. A hazaiak elhitték, hogy elég, ha csak kiviszik a pályára a mezt és a cipőt, és akkor megnyerik a meccset, ez visszaütött. A Paks jó csapat, még ha ez az eddigi eredményeiken nem is látszódott meg.
Olvasói sztorik