NB I

Újabb vereségével már az utolsó helyen a DVTK

Poór gólja három pontot ért az MTK-nak, tovább folytatódik a diósgyőriek mélyrepülése.
OTP Bank Liga, 10. forduló
MTK – Diósgyőri VTK 1-0 (1-0)
Dunaújváros, 402 néző. Játékvezető: Pintér Cs.
MTK: Petkovic – Okuka (Katona, 90.), Grgic, Vukmir, Poór – Vass Á., Kanta J., Borbély – Gera D. (Ramos, 62.), Torghelle, Vogyicska (Baki, 90.). Edző: Teodoru Vaszilisz
DVTK: Rados – Tamás M., Lipták, Vela, Makrai – Bognár I. (Villar, 60.), Dausvili (Nikházi, 70.), Elek Á., Németh M. – Novothny (Bacsa, 76.), Lázár. Edző: Horváth Ferenc.
Gólszerző: Poór (33.)

Ez volt a fővárosiak utolsó bajnoki találkozója a Fejér megyei városban, a következő hazai mérkőzésüket – október 22-én – ugyanis már az új Hidegkuti Nándor Stadionban játsszák, amit október 13-án adnak át.

A mérkőzés gyászszünettel kezdődött, ugyanis életének 77. évében tragikus hirtelenséggel elhunyt Garami József felesége, Gabi néni. A mesteredző 53 éven keresztül élt boldog házasságban társával, aki maga is sokat tett az MTK sikereiért, hiszen az ő élete is a labdarúgásról szólt. 1963 óta mindenben segítette Józsi bácsit, élete egyet jelentett a focival.

A 23. percben Torghelle gurította be a labdát, Kanta elé került, de közelről Radosba rúgta. Tíz perccel később a Gera Dániel által kiharcolt szögletet Kanta József rúgta a hosszú oldalra, ahol Poór Patrik ugrott a legmagasabbra, és a jobb felső sarokba (1-0). Ez volt Poór pályafutásának második élvonalbeli gólja. Az elsőt 2014. augusztus 31-én lőtte a Ferencvárosnak a Bozsik-stadionban.

A szünet után Gera Dániel fejelt 12 méterről, de Rados fogta. Egy perccel később Vogyicska laposan lőtt, de Rados térden csúszva mentett. Az 54. percben Borbély Bálint volt segítőkész, a játékvezető által elhagyott habsprayt vitte a sporttárs után. Egy perccel ezután Torghelle indult a leshatárról, majd kiszorított helyzetből lőtt 17 méterről, de Rados ezt is fogta.

A 83. percben Torghelle léc alá tartó sistergős lövését tolta ki Rados, majd Kanta szögletéből Grgic fejelt kapura. A legvégén Nikházi lövését Petkovic védte.

(forrás: mtkbudapest.hu)

A mérkőzést a Rangadó.hu szakértője, Hrepka Ádám, az MTK sérült játékosa értékelte:
– Abszolút megérdemelte az MTK a győzelmet. Az első félidőben végig a hazaiak domináltak, több helyzetet is kialakítottak. Gólt szögletből szereztek, de már előtte többször is betalálhattak volna akcióból. A Diósgyőrnek ebben az időszakban nem igazán volt helyzete. A második játékrészben a labdabirtoklási arány változott, körülbelül ötven-ötven százalékban volt a labda a csapatoknál, de ekkor is csak a fővárosiaknak volt lehetőségük a gólszerzésre. A DVTK túlzás nélkül állíthatom, hogy helyzet nélkül hozta le az egész meccset, akár többgólos MTK-győzelem is születhetett volna.
Olvasói sztorik