NB I

Botlott a listavezető Gyirmóton

A fél órát emberhátrányban játszó újonc kapuját négy mérkőzés óta képtelenek bevenni az ellenfelek.

OTP Bank Liga, 10. forduló

Gyirmót FC Győr – Vasas FC 1-0 (0-0)
Győr-Gyirmót, Alcufer Stadion. Játékvezető: Szabó Zsolt.
Gyirmót: Sebők – Achim, Jancsó, Bojovics, Présinger – Filkor (Madarász, 76.), Kiss, Paku – Sallói (Szegi, 90+2.), Csiki (Nagy S., 82.) – Novák. Vezetőedző: Urbányi István.
Vasas: Nagy – Szivacski, Burmeister (Vaskó, a szünetben), Korcsmár, Ristevski – Vida, Berecz (James, a szünetben), Hangya – Ádám, Saglik (Pavlov, 71.), Remili. Vezetőedző: Michael Oenning.
Gólszerző: Filkor (50.)
Kiállítva: Novák (63.)

A sereghajtó Gyirmót a listavezető Vasast fogadta szerda este, a magyar élvonal tizedik fordulójában. Bár a csapatok a tabella két átellenes végén helyezkedtek el, a két együttes formájában nem volt ekkora különbség a találkozó előtt: a hazaiak elmúlt három meccsükön veretlenek maradtak, még gólt sem kaptak, míg a vendégek a legutóbbi három összecsapásukból csak egyet tudtak megnyerni.

A mérkőzés lassú tempóban, enyhe Vasas-mezőnyfölénnyel kezdődött, az első említésre méltó helyzetig egészen a 21. percig kellett várni – ekkor a vendégek kapuját célozták meg kétszer is a gyirmótiak, de Sallói és Paku próbálkozását is blokkolták a védők. Utóbbi nem sokkal később ismét célba vette Nagy kapuját, ám szabadrúgása ha nem is sokkal, de fölé szállt. Az első Vasas-lövés Ristevski nevéhez fűződött, a macedón az első félóra végén csúnyán kilőtte a nézőtérre Saglik lekészítését. Az első játékrész legnagyobb helyzetét a 45. percben jegyezhettük fel, ekkor Remili tizenhatos vonaláról elvégzett szabadrúgását ütötte szögletre Sebők vetődve.

Bár a Vasas kettőt is cserélt a szünetben, a második félidő Gyirmót-helyzetekkel indult, sőt, be is találtak a hazaiak: Bojovics fejesét Nagy még hárította lábbal, de Filkor bombája elszállt a kissé kint álló hálóőr feje felett, és kíméletlenül a kapuba csapódott (1-0). Saglik pár perccel később egyenlíthetett volna, de közelről kilőtte a labdát a stadionból, a túloldalon pedig Novák lőtt mellé két védő gyűrűjében. Három perccel később ismét a gyirmóti csatár volt a főszereplő, bár ennek aligha örült a játékos – Vaskó lekönyökléséért azonnali piros lappal kiállította őt a játékvezető.

Az emberelőnybe került Vasas egyre nagyobb fölényben volt a mezőnyben, de komoly helyzeteket nem tudott kidolgozni, csak pontrúgásokból veszélyeztetett: Ristevski fejese és Ádám csavarása sem talált célt. A gyirmótiak foggal-körömmel védekeztek, a szabálytalan eszközöktől sem riadtak vissza annak érdekében, hogy megállítsák a vendégek akciót, a játékvezető pedig nem mindig volt a helyzet magaslatán: a hajrában például kecsegtető helyről jöhetett volna szabadrúgással a Vasas, de Remili felrúgásáért az algériai születésű csatár kapott sárgát…A Vasas a hosszabbítás utolsó pillanatában még kihagyott egy óriási ziccert Pavlov révén, akinek az emelése a felsőlécet is érintve hagyta el a játékteret, de az állás nem változott, a Gyirmót megőrizte előnyét, és megkezdte felkapaszkodását a tabellán, míg az angyalföldiek lassan búcsút mondhatnak vezető pozíciójuknak a bajnokságban.

Olvasói sztorik