NB I

A Fradi edzője: „Sok érdekes bírói döntés volt ellenünk”

Edzői nyilatkozatok és videók az NB I szerdai játéknapja után.

MTK – Diósgyőri VTK 1-0

Teodoru Vaszilisz, MTK: – Mindenképp szükségünk volt a három pontra a szombati meccs után, és úgy érzem, megérdemelten nyertünk egy stabil csapat ellen. A három pontot Garami Józsi bácsinak ajánlanám, aki nehéz napokat élt át, csakúgy, mint az egész csapat.

Horváth Ferenc, DVTK: – Nem volt egy jó mérkőzés, másra számítottam a játékosaimtól. Egy kapura lövéssel nehéz nyerni, így nagyon csalódott vagyok. Az MTK-nak természetesen gratulálok.

(forrás: mtkbudapest.hu)


Újpest – Haladás 1-1

Nebojsa Vignjevic, Újpest: – Hetven-hetvenöt percig mi uraltuk a találkozót, rengeteg helyzetet alakítottunk ki, de akárcsak az előző összecsapásokon, most is hiba csúszott az utolsó passzokba. Sajnos a hibáinkat is megismételtük, ebből sikerült a szombathelyieknek az egyenlítés is. Bízom benne, hogy túllépünk ezeken a pillanatnyi koncentrációs zavarokon, és akkor eredményesebbek lehetünk.

(forrás: ujpestfc.hu)

Mészöly Géza, Haladás: – A kapott gól előtt nekünk volt két ordító lehetőségünk, ám az Újpest szerzett gólt. Ami nem volt érdemtelen, hiszen sok helyzetet dolgoztak ki az újpestiek és jól is futballoztak. A második félidőre váltottunk, támadólag léptünk fel, az élet visszaadta Stef Wilsnek az öngólját – hátvédünk betalált. Nagyon fontos gól volt. A hajrában mindkét csapat megszerezhette volna a győztes gólt, Halmosi Péter előtt nagy ziccer adódott, feltehette volna az i-re a pontot. Ám nem vagyunk elégedetlenek az egy ponttal. Mindkét csapat nyerni akart, noha jómagam mindig győzni akarok, ezúttal az egy pont is megfelelő eredmény volt. Csakúgy mint a korábbi meccseken, ezúttal is nagyon egyben volt a csapat.

(forrás: haladas.hu)


Mezőkövesd – Paksi FC 1-3

Pintér Attila, Mezőkövesd: – Jól kezdtük a mérkőzést, de óriási hibát vétettünk az első kapott gólunknál és ahogy lenni szokott, utána volt két óriási helyzetünk amit kihagytunk. Nem volt benne a paksiak játékában, hogy megszerezzék a vezetést. Ezt követően a továbbiakban is mentünk és próbáltuk megfordítani a mérkőzést. Nagyon kíváncsi vagyok a kettő-egynél lévő tizenegyes szituációra, mert az sorsdöntő lehetett volna a folytatásban.

Csertői Aurél, Paks: – Volt tartása a csapatnak, hátrányból tudunk fordítani. Egy percig sem tudtuk elveszíteni a hitünket. Azt hiszem, hogy megérdemeltük a győzelmet, bár voltak olyan periódusai a mérkőzésnek amikor nem mi voltunk fölényben.

(forrás: mezokovesdzsory.hu)


Videoton FC – Ferencvárosi TC 1-1

Henning Berg, Videoton: – Mindig kicsit csalódott vagyok, amikor egy-nullra vezetünk, kevesebb mint tíz perc van vissza, de mégse sikerül nyerni. Jó esélyünk volt megszerezni a második gólt, az elmúlt mérkőzéseken jellemzően sikerült sokszor betalálnunk, de most máshogy alakult. Hogy őszinte legyek, ma nem játszottunk annyira jól, ahogyan tudunk – talán a második félidő egy részében néztünk ki jól. Ennél több kell, ma a teljesítmények alapján az egy-egyes eredmény reálisnak mondható. Persze, mint mondtam, így, hogy a végén kaptunk egy furcsa gólt, nem egyszerű, sokkal jobban le kellett volna védekeznünk azt a szituációt. Alapvetően mondjuk nem volt sok helyzete a Ferencvárosnak, volt néhány „ping-pong” szituáció a tizenhatosunkon belül, de nem tudtak sokszor átjátszani minket. Hogy idegesek lettek volna a játékosok? Nem éreztem őket annak, de az tény, hogy ma nem játszottunk azon a szinten, amire képesek vagyunk. Bízom benne, hogy tanulunk a mai hibákból és a következő FTC elleni mérkőzésen képesek leszünk majd dominálni a meccset.

(forrás: vidi.hu)

Thomas Doll, FTC: – Jó bajnoki mérkőzést láthattunk ma. Két olyan együttest, amely nagy hangsúlyt fektetett a taktikára. Nekünk sajnos már a találkozó elején át kellett szerveznünk a csapatunkat, miután Böde Dániel megsérült. Keveset engedtünk az ellenfélnek, egy-két pontrúgásból azonban volt olyan Vidi-kontra, amikor nem voltunk a legügyesebbek. A kapott gól után jól, dinamikusan játszott a csapat, ennek örültem. Igaz, hogy a tizenegyes előtt már tisztáznunk kellett volna, mégis sok érdekes bírói döntés volt ellenünk. Némely sárga lap teljesen fölösleges volt, néha okosabban is lehetne viselkedni, nem kell mindig megtörni a meccset, ezt nem igazán értem. Idegesítő, ha a bíró nem avatkozik be, amikor egy játékos úgy viselkedik, hogy a bírót és az ellenfelet is megvezesse. Például eldől, mint egy sózsák. Mérges vagyok, hogy ezt tapasztalom a magyar bajnokságban. A kemény párharcot rögtön lefújják, sárga lappal díjazzák, de ha egy 190 centiméteres játékos magától elesik, azt nem büntetik. Be kellene ilyenkor avatkozni, hogy az utánpótlás-játékosok is tanuljanak belőle, és lássák, hogy ezért is sárga jár. Mert nemzetközi szinten meg csodálkozunk, ha nem fújnak le egy párharcot. Arról szoktunk beszélni, hogy nem vagyunk elég dinamikusak. De nem jó, ha egy utánpótlás-játékos az ilyen mérkőzésekből tanul, mert látja, hogy ez így működik a felnőttek között. Mindenesetre most erőt kell gyűjteni, mert fontos mérkőzés vár ránk!

(forrás: fradi.hu)


Gyirmót FC – Vasas FC 1-0

Michael Oenning, Vasas: – Gratulálok a Gyirmótnak a megérdemelt győzelemhez. Jól játszottak a mai mérkőzésen, velünk ellentétben. Az első félidőben a párharcokban nem tudtunk föléjük kerekedni. A félidőben próbáltunk korrigálni, abban a reményben, hogy ha az ellenfél tizenhatosához közel kerülünk, akkor magas labdákkal is sikeresek lehetünk. A gyirmóti gól után nem viselkedtünk okosan. Az egész mérkőzés alatt érzékelhető volt, hogy nem tudjuk átjátszani az ellenfelünket. Voltak ugyan gólhelyzeteink, de az áldozatkész gyirmótiak ezeket ki tudták védekezni. Ki kell törölni ezt a meccset a fejekből, mert szombaton jön a következő ellenfél, amely ellen mindenképpen egy jobb és eredményesebb mérkőzést akarunk megvívni.

(forrás:vasasfc.hu)

Olvasói sztorik