NB I

„Storck próbál a fiatalokra építeni, remélem, én is köztük leszek”

Bobál Dávid szerint akár Európa Ligát érő helyen is végezhet a Honvéd.

Az MTK elleni 5-0-ás győzelemből a Budapest Honvéd huszonegy éves hátvédje, Bobál Dávid egy góllal vette ki a részét. A kispestiek saját nevelésű tehetsége a Rangadónak arról is beszélt, milyen tervei vannak erre a szezonra és a továbbiakra nézve – nemcsak a klubcsapatában.

– A tavalyi szezon utolsó fordulójában lőttem gólt az MTK-meccs előtt utoljára, a Puskás Akadémia ellen, sajnos az nem sokat ért, mert kikaptunk. A mostani gólom ilyen szempontból emlékezetesebb lesz – kezdte a Honvéd fiatal védője.
– Az MTK kiütésére lehet mondani, hogy figyelemfelkeltő győzelem. Minden összejött, vagy tényleg ennyivel jobbak voltak?
– Úgy érzem, egyre jobban néz ki a játékunk. Már a Mezőkövesd ellen is így volt, de akkor kimaradtak a helyzetek. Most sikerült belőni őket, ettől magabiztosak maradtunk. Remélem, a lendület megmarad, átszakadt a gát ezzel az öt-nullával és ezután is így tudunk játszani.
– A bajnokság előtt is azt várta, hogy erős lesz az idén a Honvéd?
– A szezon előtt titkon reménykedtem, hiszen a keretünk semmiképp se gyengült, az átigazolási szezon végén pedig tovább erősödtünk. Minden posztra megvannak a játékosok, konkurencia is megvan, ami szükséges ahhoz, hogy motiváltan dolgozzunk az edzéseken is. Szerintem lehetünk nyugodtan optimisták.

– Testvérével együtt korán megfordult külföldön, de nem szerződött el egyik neves csapat akadémiájára sem, inkább itthon játszik. A játéka az NB I-ben is tud még fejlődni?
– Annak idején úgy is képzeltük el, hogy ha nem sikerül külföldre szerződni, a Honvédban játszom minél több meccset. Második éve vagyok alapember a csapatban, ezután is keményen fogok dolgozni, hogy minél feljebb jussak. A társaságot is szeretem, sok a magyar fiatal, ami az akadémiát dícséri. Marco Rossi bátran nyúl a fiatalokhoz, én is így kerültem előre: aki jó teljesítményt nyújt, az beteszi, akkor is, ha rutintalan. Az MTK ellen hatan voltunk a csapatban huszonkét év alattiak, ami szerintem nagyon komoly dolog. Ez a járható út, a csapatkohéziónak jót tesz, hogy ismerjük egymást és minden értelemben egy nyelvet beszélünk.
– A Honvéd kilátásairól a bajnokságban miket mondanak egymás között?
– Lépegetünk előre, lehetnek komolyabb céljaink is. Ahogy a bajnokság alakul, majd meglátjuk, mennyire lehetünk merészebbek. Akár egy EL-szereplés is beleférhet. Most nagyon nehéz meccsek következnek, megyünk Debrecenbe, aztán a Videotont fogadjuk. De a keretünk erős, jó formában vagyunk – Debrecenben szeretnénk nyerni, ott általában jól megy a játék nekünk. A Vidi elleni meccs pedig már igazi rangadó lesz.
– És mi lesz az ön útja? A nagyválogatottság és az újabb, immár sikeres külföldi karrier is tervbe van véve?
– Először a válogatottat szeretném megcélozni. Nem lesz könnyű, mert nagyszerű játékosok vannak a posztomon. Jelenleg az U21-es csapatban rendszeresen játszom, Bernd Storckkal négyszemközt is beszéltem már, dícsért, de elmondta a hibákat is, amiken javítanom kell. Úgy érzem, valóban próbál a fiatalokra építeni, remélem, én is közöttük leszek. Ami a külföldet illeti, van, akinek gyorsan összejön, van, akinek nem, természetesen számomra is cél, hogy egyszer légiós legyek. De előbb, mint mondtam, itthon, a bajnokságban és a válogatottban szeretnék előrelépni, akkor a külföld is könnyebben összejöhet.

Olvasói sztorik