NB I

Németh Márió elárulta, miben jobb a Hali az egész NB I-es mezőnynél

A Haladás 21 éves támadója a Vasas ellen győztes gólpasszt adott, reméli, jó sorozatukat az Újpest ellen is folytatják.

Szombaton remek győzelmet aratott Sopronban a Szombathelyi Swietelsky-Haladás, az éllovas Vasas pont nélkül távozott idegenből. A találkozóról a győztes gólpasszt adó Németh Máriót kérdeztük.

– Nagyon jó mérkőzést játszottunk szombat este a Vasassal – kezdte a futballista. – Előzetesen tudtuk, hogy nehéz összecsapás vár ránk, igazi taktikai csata folyt a pályán. Az éllovas 3-4-3-as játékrendszerben lép fel az új szezonban, éppen ezért az elmúlt héten azt gyakoroltuk, hogy megtaláljuk ennek ellenszerét. Előzetesen azt is tudtuk, hogy egy gól dönthet a három pont sorsáról, ebben nem is tévedtünk. Úgy érzem, nagyon értékes győzelmet arattunk.

A lefújás után az öltözőben alaposan megünnepelték a játékosok a győzelmet, Németh Márió azonban elárulta: siker esetén ez már bevett rituálé csapaton belül.

– Természetesen nagy sikernek könyveltük el a szombati három pontot – folytatta. – Tudjuk, hogy a Ferencváros és a Videoton kerete a legerősebb az NB I-ben, de jelen pillanatban a Vasas vezeti a bajnokságot, szóval akárhogy is nézzük, nagy skalpot gyűjtöttünk be. Az öltözői ünneplésben számunkra nem volt semmi szokatlan, mert minden sikert így ünneplünk, ahogy most a nézők is láthatták a felvételen. Idén ez volt az első videó, ami nyilvánosságra került az ünneplésről.


Így ünnepeltek a szombathelyiek az öltözőben

A 21 éves támadó elmondta: egyre jobb formában érzi magát, reméli, ahogy sérülése után folyamatosan visszanyeri erejét, úgy sikerül gólokkal is kivenni részét a csapat pontszerzéseiből.

– Az első három mérkőzés sajnos nem úgy sikerült, ahogy elterveztem, vagy ahogy a legutóbbi bajnokságot kezdtem. Nehezen lendültem formába, később aztán sikerült gólt rúgnom, az ötödik fordulóban a Diósgyőr ellen voltam eredményes. Aztán jött egy sajnálatos sérülés, emiatt két mérkőzést kellett kihagynom, de nekem pont jókor jött a válogatott-szünet, ez idő alatt tudtam regenerálódni és csak a felépülésre koncentrálni. Másfél hete edzek teljes-értékű munkát a csapattal, szombaton azt gondolom, jól is ment a játék. A gólszerzésre is lehetőségem nyílt a Vasas ellen, de sajnos nagy helyzetben pont telibe rúgtam a kapust. A győztes gólpassz – amivel Iszlai Bencét szolgáltam ki – persze jót tett az önbizalmamnak. Úgy érzem, folyamatosan nyerem vissza régi erőmet, szóval ennél csak jobb formát mutathatok az őszi szezonban.

Német Márió kiemelte, Szombathelyen mestereikkel hétről-hétre nagyon jó munkát végeznek, a regenerálódásra kellő hangsúlyt fektetnek, ezért is bírják jól a szerda-szombat ritmusban következő mérkőzéseket. A csatár hangsúlyozta, Újpestre győzni mennek, de az is elárulta, milyen „mutatóban” jobbak az összes NB I-es csapatnál.

– Minden mérkőzésnek úgy vágunk neki, hogy célunk a három pont. Szerdán Újpesten szerepelünk, csak győzelemben gondolkozik mindenki a klubnál. A motivációval nincs semmi probléma, a magyar játékosokon kívül olyan légiósaink vannak, akik mindent megtesznek a sikerért. Nagy erősségünk, hogy rendkívül szervezettek vagyunk, a védelmünk pedig biztos lábakon kell. Nagyon jó kapusaink vannak, hiszen Király Gábor sajnálatos sérülése után Rózsa Dániel remekel a gólvonal előtt. A csapatszellem remek a Halinál, túlzás nélkül mondhatom, hogy meghalunk egymásért a pályán – szerintem ebben mi vagyunk a legjobbak az NB I-ben.

S hogy a játékos szerint odaérhetnek-e a dobogó környékére?! Németh szerint céljuk nem lehet más…

– Személy szerint nem tekintgetek előre, de nem is számolgatok – vélekedett. – Mindig csak a következő mérkőzésre próbálok koncentrálni, tavaly is így tettem, ezen most sem változtatok. A legutóbbi szezon végén majdnem sikerült odaérni a dobogóra, remélem, idén is végig az élbolyban, a legjobbak között tudunk maradni.

Németh Márió legutóbb sérülés miatt maradt le a nemzeti csapat összetartásáról, de azért dolgozik Szombathelyen, hogy idővel a nagyoknál is számoljanak vele.
– Három héttel ezelőtt meghívót kaptam az U21-es válogatottba, de sajnos a fentebb említett sérülés miatt végül nem vehettem részt az összetartáson. Csak remélni tudom, ha sikerül állandóan jó teljesítményt nyújtanom a Haladásban, akkor a válogatottnál is számítanak majd rám. Fiatal vagyok, nekem is nagy álmom a felnőtt válogatottság, de időm még van a bizonyításra.
Olvasói sztorik