NB I

Böde visszatért: ő lett a kilencedik forduló legjobbja

Az első játéknap óta nem került be az álomcsapatba a ferencvárosi támadó.

Az előző fordulókhoz hasonlóan a Rangadó.hu ismét összeállította az élvonal legjobb csapatát az InStat futballelemző értékei alapján. A játékosokat igyekeztünk posztok szerint szétbontani, így nem csak a három fő csapatrészt néztük, hanem azt is, hogy például a védelem melyik részén szerepelt az adott játékos. A 9. fordulóban álomcsapatunk 4-5-1-es felállásban „kerül pályára”.

A 9. forduló álomcsapata

Rózsa (Haladás, 254) – Vela (Diósgyőr, 275), Leandro (Ferencváros, 320), Wils (Haladás, 256), Németh M. (Diósgyőr, 303) – Lovrencsics (Ferencváros, 258), Gera Z. (Ferencváros, 281), Bognár I. (Diósgyőr, 269), Bardhi (Újpest, 303), Diarra (Újpest, 276) – Böde (Ferencváros, 305)

Egyetlen egy fehérvári futballista sem került be a kilencedik forduló álomcsapatába azok után, hogy az előző körben hihetetlen módon a tizenegy pozícióból tíz hozzájuk tartozott. Történt ez annak ellenére, hogy ismét nyertek, méghozzá idegenben, 4-3-ra, az Újpest ellen – ahonnan viszont két játékos neve is említésre kerül. A hat meccs legjobb teljesítményeinek átlaga 281, ami a 288 fölötti szezonátlagtól elmarad. Középhátvéd (Wils) és belső középpályás (Bognár I.) poszton is most kellett a harmadik legkisebb értékelés a csapattagsághoz. Leandro 320-as pontszáma a harmadik legjobb középhátvéd-pontszám az eddigi szezonban.

A legdominánsabb teljesítmény ezúttal az álomcsapatba az első fordulót követően visszatérő Böde Dániel nevéhez fűződik. A 305-ös értékeléssel záró ferencvárosi támadó két gólt is szerzett, egyébként pedig három kapuralövése volt, négyszer intették le lesen, kétszer szabálytalankodtak ellene, ipari mennyiségű, 24 labdát vesztett el és egyet szerzett vissza. 16 passzából 9 volt pontos, 25 párharcból 12-t nyert meg.

Kevésen múlott dr. Horváth Zsolt, Novothny Soma és Tamás Márk csapattagsága is.

Ami a legrosszabb produkciókat illeti, ismét szétválaszthatjuk a kezdők és a csereként beállók kategóriáját. Előbbiek közül az MTK új montenegrói kapusa, Danijel Petkovics lett a leggyengébb (159), ami nem is csoda, hiszen csapata 5-0-ra kapott ki a Honvédtól; összességében pedig a Vasasba a 79. minutumban beálló kanadai válogatott középpályás, Manjrekar James hozta a legalacsonyabb számot, 154-et.

A forduló teljes statisztikáját itt lehet megtekinteni.

Olvasói sztorik