NB I

A Haladás legyőzte a listavezetőt, és tapad a Vasasra

OTP Bank Liga

Szombathelyi Swietelsky-Haladás – Vasas FC 1–0 (0–0)
Sopron, 2136 néző
Játékvezető: Berke
Haladás: Rózsa – Polgár, Wils, Hegedűs, Bosnjak – Kovács, Iszlai – Németh M.(Schimmer 84.), Rácz (70., Tóth M.), Halmosi – Williams.
Vasas: Nagy G. – Korcsmár, Debreceni (75., Vaskó ), Ristevski – Szivacski, Vida, Berecz, Hangya – Kulcsár, Pavlov (James 79.), Ádám (75., Saglik ).
Gólszerző:Iszlai (61.)

Kifejezetten jó iramú első félidőt hozott a listavezető Vasas és a második Szombathelyi Haladás soproni mérkőzése.

A vasiak már a második percben kialakítottak egy helyzetet, de gólszerzéshez mégis a vendégek álltak közelebb. A 27. percben Berecz megpattanó lövése okozott komoly fejtörést, majd a 40. percben Rózsának kellett bravúrral kipiszkálni Remili szabadrúgását.

A második 45 perc elképesztően nagy Haladás helyzettel kezdődött, de Németh Márió kihagyta a kihagyhatatlant. És ez csak az első jele volt annak, hogy a Haladás más felfogásban futott ki az öltözőből.

Sorra jöttek a Hali támadások, de az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a Vasas szervezett védekezésének köszönhetően, ezekből nem lett igazán nagy gólhelyzet.

A hazai gólra így sem kellett sokáig várni. A 61. percben Németh beadását Iszlai fejelte be.

A gól kifejezetten jót tett a mérkőzésnek, a Vasasnak és a Haladásnak is akadt lehetősége a gólszerzésre, a kapu előtti utolsó megoldásoknál rendre rossz döntést hoztak.

A szombathelyiek végül megtartották előnyüket, igaz ehhez az is kellett, hogy a hajrában Rózsa két hatalmas bravúrral is jelezze, hogy tökéletesen alkalmas Király Gábor pótlására.

Olvasói sztorik