NB I

Doll a vereségek után több kérdést kapott, most csak egyet

Edzői értékelések az NB I kilencedik fordulójából.

Haladás–Vasas 1-0

Mészöly Géza, Haladás: – Végig nagyon stabilak voltunk, már az első félidőben masszívan védekeztünk, nem engedtük helyzetbe kerülni a vendégeket. A második félidő első negyedórájában lefociztuk ellenfelünket, a góllal pedig feltettük koronát teljesítményünkre. Sokat tettünk a győzelemért, nem tudnék egyetlen játékost kiemelni, ugyanakkor Rózsa Dánielt óriási bravúrjai miatt meg kell említenem. Dicséret illeti szurkolóinkat is, akik a rossz idő ellenére is eljöttek és buzdítottak bennünket. Nagyon kemény csata volt, örülök a győzelemnek, Tény, sokat kivett a meccs a csapatból, de játékosaim jó állapotban vannak, felkészültek, de a regeneráció persze nagyon fontos lesz a szerdai, Újpest elleni bajnokiig.

Michael Oenning, Vasas: – Nagyon jó mérkőzést játszottunk, nem tehetek szemrehányást futballistáimnak. Mindkét csapat sok helyzetet alakított ki, szerencsére a csúszós pálya is lehetővé tette a gyors, jó játékot, ugyanakkor a folyamatos futballal akadtak gondok. Tudtuk, hogy a Haladás jó csapat, amely játssza a futballt, nem véletlen áll a két csapat a dobogón. Noha kikaptunk, nem tudom elmarasztalni futballistáimat.

forrás: haladas.hu


Diósgyőri VTK – Mezőkövesd 1-1

Horváth Ferenc, DVTK: – Egyenlő létszámban is tudtunk támadásokat vezetni, a kiállítás után pedig egyértelműen mi uraltuk a mérkőzést. Megpróbáltunk minél nagyobb nyomást gyakorolni az ellenfélre, ezért szerkezetet váltottuk. Rengeteg helyzetet alakítottunk ki, ha még egyet be tudunk lőni, akkor meg tudjuk nyerni a mérkőzést is. Nem a mai mérkőzéssel van probléma, hanem az ezt megelőzőkkel. Ma mindenki megtett mindent a győzelemért, ilyen előfordul, hogy ennek ellenére nem sikerül, a szerencse sem állt mellénk. Nem változik meg az egyik pillanatról minden, viszont nagyon bízom benne, hogy apró lépésenként eljutunk arra a szintre, ahol lenni szeretnénk.

Pintér Attila, Mezőkövesd: – Ez a mérkőzés sokkal jobb játékvezetést igényelt volna. Nagyon jól játszott a csapatom, egy-nullra vezettünk, megvoltak a lehetőségeink, hogy rárúgjuk a másodikat is, sajnos nem sikerült. Emberhátrányba kerültünk, minden elismerésem a játékosoké, mindent megtettek azért, hogy ennek a kis városnak a csapata megszerezze idegenben a győzelmet, sajnos nem sikerült. Egy pontot szereztünk, gratulálok a játékosaimnak.

forrás: dvtk.eu


Bp. Honvéd – MTK Budapest 5-0

Marco Rossi, Honvéd: – Mindenképpen jó eredménynek tekinthető a mai. Az MTK Budapest rossz napot fogott ki, mi jól játszottunk, így könnyű győzelmet arattunk, még ilyen különbséggel is megérdemelten.

Teodoru Vaszilisz, MTK: – Gratulálok a Honvédnak, nagyszerűen játszottak! Minden egyes hibánkat könyörtelenül kihasználták, és jobban alkalmazkodtak a pályához is. Az első két gólt nagy technikai hiba előzte meg, ez el is döntötte a mérkőzést, utána már csak futottunk az eredmény után.

forrás: mtkbudapest.hu


Paks–Gyirmót 0-0

Csertői Aurél, Paks: – Látszott a feszültség a csapaton, főleg az első félidőben. Ez leginkább pontatlanságban mutatkozott meg. Rengeteg labdát eladtunk az ellenfél térfelén, amit az NB I-ben nem lehet megtenni. Mellé ellenfelünk, a Gyirmót is időnként igen jól játszott. A második félidőben mintha kézilabdáztunk volna, járattuk a labdát, de átlövést nem igen vállaltunk, illetve nem érkeztünk a beadásokra. Ugyan nyomás alatt tartottuk a gyirmóti kaput, de jól védekeztek. Ahhoz, hogy feltörhessük őket, egyéni kvalitásra lett volna szükség. Egy szabadrúgás vagy egy megmozdulás dönthetett volna, de ezek most nem sikerültek. A kilenc meccs nem igazán alakult jól. Eddig több meccsen is jól játszottunk, csak erre nem adnak pontokat. Most azonban a jó játékkal is adósok maradtunk.

forrás: paksifc.hu


Újpest–Videoton 3-4

Nebojsa Vinjevics, Újpest: – Úgy gondolom, hogy ez a mérkőzés rólunk szólt. Jól kezdtünk, kontrolláltuk a meccset, aztán az első hiba után megzavarodtunk, a Vidi játékosai pedig vannak olyan minőségi labdarúgók, hogy kihasználták két további hibánkat. A második félidőben már jobban játszottunk, főleg az első gól után, úgy éreztem, hogy megvan az esélyünk a fordításra, de egy újabb hiba után már nehéz lett volna fordítani. Nagyon sajnálom a mai meccset, de egyszerűen túl sokat hibáztunk a saját kapunk előtt. A csapat viszont megmutatta, hogy karakteres játékosok játszanak Újpesten, kár, hogy nem az első perctől tudtunk úgy játszani, mint a második félidőben. A Vidinek gratulálok, okosan kihasználták a hibáinkat, de gratulálok a saját játékosainknak is, akik mindent megtettek, ami tőlük telt.

Henning Berg, Videoton: – Nehéz a mai mérkőzésről beszélni, mert rengeteg minden történt a pályán. Negatívumokat és pozitívumokat is láttam a csapatomtól, de úgy gondolom, hogy a mai meccs után kollégám is nagyjából ugyanezt tudja elmondani. A nézők biztosan jól szórakoztak, mert remek mérkőzést láttak. Háromgólos vezetés után nagyon nehéz második félidő következett – dicséret illeti az Újpestet, akik jól jöttek vissza a meccsbe. Viszont azt is nagyon meg kell majd vizsgálnunk, hogy a mi játékunkkal mi történt, hogyan védekeztünk és hogyan járattuk a labdát, mert a második negyvenöt percben látottak messze voltak attól, ahogyan játszani szeretnénk.

forrás: vidi.hu


Ferencváros – Debreceni VSC 3-1

Thomas Doll, FTC: – Megérdemelt győzelem volt ez, látszott, hogy sokat vállalt a csapat. Jól kezdtük a meccset, nyomást gyakoroltunk a vendégekre, és végre veszélyesek voltunk szögletekből. A bekapott gól megmutatta azonban azt is, hogy a védekezésben még nem állt helyre minden. Azonban jól reagáltunk erre is, nem engedtük kontrázni a DVSC-t. Végig tartottuk a rendet, ez tetszett, ezen dolgoztunk ezen a héten. Az elmúlt időszak után nagyon kellett a srácoknak a győzelem. Most újra láthatjuk, hogy a munka meghozza az eredményét, semmit nem kapunk ajándékba. Mindig fontos, hogy megoldásokat mutassunk a játékosoknak, a negatívumokból volt elég, így úgy érzem bejött a videózás. Csütörtökön másfél órán át adtam interjúkat a negatív eredmények után, ma nyertünk, és egy kérdést kaptam…

Leonel Pontes, DVSC: – Holman kikerült a csapatból betegség miatt, ezért stratégiát változtattunk. Az első félidőben jól játszottunk, az első tizenöt percben nagyon nyomott a Fradi, de nem törtünk meg. A szünet előtt megszerezhettük volna a vezetést. A második negyvenöt percben a bíró ítéletei minket sújtottak, de ha így játszunk, jönnek majd a győzelmek. A Fradi sokkal többet támad hazai pályán, ez törvényszerű, de kétes szituációk után jöttek a gólok, viszont a szögletekből nagyon veszélyes volt az ellenfél.

forrás: ulloi129.hu

Olvasói sztorik