NB I

Honvéd-ötös az MTK ellen

Sima kispesti sikert hozott az OTP Bank Liga kilencedik fordulójának fővárosi rangadója.

OTP Bank Liga, 9. forduló

Bp. Honvéd – MTK Budapest 5-0 (3-0)
Bozsik-stadion, 1465 néző. Játékvezető: Erdős
Honvéd: Gróf – Botka, Bobál D., Lovric, Hajdú Á. – Gazdag (Balázs Zs., 74.), Kamber – Koszta, Nagy G., Prosser (Zsótér, 62.) – Lanzafame (Vasziljevics, 68.). Vezetőedző: Marco Rossi
MTK: Petkovics – Okuka, Poór, Baki, Vadnai – Vass Á. – Gera (Ramos, 76.), Kanta J., Vogyicska (Katona, 69.), Szatmári I. (Takács R., 66.) – Torghelle. Vezetőedző: Teodoru Vaszilisz
Gólszerzők: Prosser (16.), Lanzafame (tizenegyesből 20.), Koszta (43.), Bobál D. (65.), Nagy G. (72.)

Fővárosi rangadót rendeztek az élvonal kilencedik fordulójában: a Honvéd az MTK-t fogadta.

Nagyobb izgalmak nélkül teltek az első percek, majd rákapcsolt a házigazda: a 12. percben Lanzafame mintegy 20 méterről lőtt egy szabadrúgást a kapufára. A 16. percben viszont már semmi sem segített az MTK-n: Prosser Dániel nyargalt végig a vendégek térfelén, majd a kapuba helyezett (1-0). A hidegzuhanyt újabb hazai találat követte: Gazdag buktatása után Davide Lanzafame értékesítette a megítélt tizenegyest (2-0).

Torghelle szépíthetett volna, de Gróf a helyén volt, hárította az MTK-csatár fejesét a 25. percben. Nem sokkal később Gera lövéssel próbálkozott, ami azonban nem talált célt. Szatmári lövésénél már Grófnak kellett bravúrt bemutatnia a félidő hajrájában. A fordulásból hatékonyabb támadást mutatott be a Honvéd: a 43. minutumban Koszta Márk fejelt a vendégek kapujába Prosser szabadrúgását követően (3-0) – magabiztos előnnyel mehetett szünetre a Honvéd.

A második félidőben előnye tudatában nem kockáztatott a Honvéd, de így is közel járt a gólhoz: Prosser lecsúszott beadása a felső lécen csattant egy óra játék után. Öt perccel később is egy Honvéd-helyzet hozta lázba a hazai publikumot: az öröm akkor lett teljes, amikor Bobál Dávid góllal fejezte be a lehetőséget (4-0). Az ötödik is meglett kicsivel később: Nagy Gergő egy lepattanó lövést fejelt közelről a kapuba (5-0).

Végig magabiztosan játszott a kispesti együttes, és végül öt góllal bizonyult jobbnak ellenfelénél.

A találkozót a Rangadó.hu állandó szakértője, Szurgent Lajos, a Honvéd korábbi vezetőedzője értékelte.

– Ilyen jól eddig csak harmincöt percig láttam játszani a Honvédot, még a Mezőkövesd ellen. Ez a meccs annyiban volt másabb, hogy itt végig, az első perctől kezdve azt játszotta a Kispest, amit kellett. A száraz pályán, majd a felázott talajon is jobb volt a csapat az MTK-nál. A vendégeknek jóformán helyzetük sem volt, Torghelle jelentett egyedül veszélyt, de őt is jól semlegesítette a védelem. A felhőszakadás megzavarta a hazaiak játékát, a mély talaj nehezítette a játékosok dolgát, a vízben többször megállt a labda, de így is kialakultak ügyes összjátékok, ilyen körülmények között is jobban játszott a Honvéd. A gólokban gazdag mérkőzésen még ilyen arányban is megérdemelt a hazai siker. A közönség végig vastapssal jutalmazta a Honvéd játékát, a felhőszakadás után is ugyanolyan elánnal biztatta a csapatot.

Olvasói sztorik