NB I

Böde-duplával és Dilaver-bombával nyert a Fradi

A Debrecen a szünetben még közel állt a pontszerzéshez. A címvédő két pontra közelítette meg a Vasast.

OTP Bank Liga, 9. forduló

Ferencvárosi TC – DVSC FC 3-1 (1-1)
Budapest, Groupama Aréna. Játékvezető: Szabó Zsolt
FTC: Dibusz – Dilaver, Nalepa, Leandro, Ramírez – Gera Z. – Lovrencsics (Csernik, 78.), Hajnal (Csukics, 64.), Nagy D. (Gyömbér, 90.) – Böde, Djuricin. Vezetőedző: Thomas Doll.
DVSC: Danilovics – Jovanovic, Brkovics, Mészáros N., Völgyi (Ferenczi J. 19.) – Filip, Tőzsér – Bobko (Szekulics, 77.), Szakály (Takács, 68.), Horváth Zs. – Könyves. Vezetőedző: Leonel Pontes.
Gólszerző: Böde (13., 66.), Dilaver (63.), ill. Bobko (17.)

A 9. játéknap zárómérkőzésén rangadóra került sor: a címvédő Ferencváros hazai pályán fogadta a debrecenieket. A hazaiak már két forduló óta nyeretlenek voltak a bajnokságban, míg a DVSC hétközben a kupában égett az NB III-as Győr vendégeként, mindkét fél javítani készült.

Az összecsapás nagy iramban kezdődött, a helyzetek pedig záporoztak a kapuk előtt. Ennek megfelelően az első gólra sem kellett sokat várni, Böde Dániel a 13. percben Hajnal sarokrúgása után fejjel volt eredményes, ezzel vezetett is házigazda, 1-0.

Sokáig nem örülhettek a zöld-fehérek, a Debrecent ugyanis nem fogta meg a bekapott gól. A 17. percben Horváth iramodott meg a jobb szélen, majd középre centerezett, az ötösön szabadon érkező Ivan Bobko pedig magabiztosan lőtte ki a kaput, ezzel 1-1-re módosult az eredmény.

A középkezdés után Lovrencsics iramodott meg a bal szélen, remekül ívelt a tizenhatoson belülre, ám Djuricin csak a bal sarok fölé tudott fejelni. Pár perccel később kényszerű cserét hajtott végre a DVSC: Völgyi sérült meg, a játékot nem tudta folytatni, helyére Ferenczi J. érkezett. A 22. percben egy szöglet utáni kavarodást követően Gera talált a kapuba, a hazai szurkolók azonban sokáig nem örülhettek. Előzőleg Leandro kézzel ért a labdába, a játékvezető érvénytelenítette a találatot. A félidő hajrája kevesebb veszélyes támadást eredményezett, mint a találkozó első harmada, a felek így 1-1-es döntetlennel vonulhattak pihenőre.

A második félidőt aktívabban kezdte a Ferencváros, a 48. percben pedig Hajnal pontrúgása után Djuricin iratkozhatott volna fel a gólszerzők közé, a csatár hat méterről lőhetett, de Mészáros blokkolni tudott. Az első óra végén aztán újfent megszerezte a vezetést a hazai gárda. Hajnal menetrendszerűen végzett el pontrúgást a bal saroknál, a Debrecen kapusa, Danilovics kifele öklözött, Dilaver pedig jó huszonöt méterről bombagólt lőtt a bal alsóba, 2-1. Három perccel később már két gól volt a zöld-fehérek előnye. A labda útja Nagy Dominik majd Lovrencsics Gergő volt, előbbi ügyesen emelt középre, Böde pedig hét méterre a kaputól kilőtte a bal felsőt, 3-1.

A folytatásban az iram nem hagyott alább, a Ferencváros próbálta tovább növelni előnyét, újabb gól viszont sem az egyik, sem pedig a másik oldalán nem esett már. A zöld-fehérek őrzik második helyüket a tabellán, két pontra megközelítették az éllovas Vasast. A Debrecen a hetedik helyről várja a folytatást, kedden a Honvéd ellen javíthatnak.


A találkozót a Rangadó.hu szakértője, Gyarmati András sportmenedzser, A-licences edző értékelte.
– Azt gondolom, hogy magyar viszonylatban egy ragyogó mérkőzést láttunk mindkét csapat részéről. Mindkét együttes jól kezdte az összecsapást, a Fradi gyorsan meg is szerezte a vezetést, ám egy figyelmetlenség után hamar egyenlített a Debrecen, és ezzel a vendégek visszajöttek a meccsbe. Az első felvonásban igaz, hogy a hazaiak többet birtokolták a labdát, de nem tudtak ellenfelük fölé nőni. A fordulás után többet támadott a Ferencváros, Danilovics viszont kétszer is nagy reflexszel védeni tudott, ám Dilaver remekül eltalált lövésénél nem lehetett esélye a hárításra. Azt gondolom, a 2-1-es vezetés kicsit megfogta a Debrecent, néhány perc múlva újabb gólt kaptak a vendégek, 3-1-es állásnál pedig eldőlt a mérkőzés. A hajrában már a Fradi sem erőltette a támadásokat, labdatartásra mentek rá. A Debrecen próbált a szorításból kijönni, de olyan minőségi cseréjük, aki lendületet tudott volna hozni a játékba, nem volt, ellentétben a Ferencvárossal. Összességében a mérkőzés összképe alapján a címvédő megérdemelten nyert, de azt gondolom, a szerdai kupa-mérkőzés után a Loki is jó teljesítményt nyújtott. A győri fiaskó bizonyára sokat kivett a társaságból, de jól jöttek ki belőle, azt gondolom, lesz ennél még jobb a Debrecen.
Olvasói sztorik