NB I

Novothny góljával pontot mentett a DVTK

Az újonc mezőkövesdiek vezettek, majd emberhátrányba kerültek, végül ikszeltek idegenben.

OTP Bank Liga, 9. forduló

Diósgyőri VTK – Mezőkövesd Zsóry FC 1-1 (0-1)
Miskolc, DVTK Stadion, 2950 néző. Játékvezető: Bognár Tamás
DVTK: Rados – Lázár Pál, Lipták, Tamás, Nemes (Németh M., a szünetben) – Dausvili (Griffiths, 57.), Elek – Vela, Bognár I., Makrai – Novothny (Bacsa, 83.). Vezetőedző: Horváth Ferenc.
MEZŐKÖVESD: Dombó – Vági, Hudák, Szeles, Fótyik – Mevoungou (Tóth B., 92.), Egerszegi (Pauljevic, 72.) – Molnár G. (Devecseri, 44.), Bacelic-Grgic, Sós – Strestík . Vezetőedző: Pintér Attila.
Gólszerző: Novothny (68.), ill. Egerszegi T. (26.)
Kiállítva: Sós B. (38. – Mezőkövesd)

Az NB I 9. fordulójában a Diósgyőr ellenfele szombat este az újonc Mezőkövesd volt. Ellentétes előjelekkel vágtak neki a találkozónak a felek, hiszen a DVTK utoljára a második fordulóban tudott nyerni, míg a vendégek legutóbb a Honvéd felett arattak sima győzelmet.

A találkozót Bognár sípszavára Pintér Attila csapata kezdte, az első percekben pedig az újonc irányította a mérkőzést. A vendégeknél Strestik és Sós B. volt aktív támadásban, de a hazai védelem jól zárt. A túloldalon Bognár István próbált zavart kelteni, de az első negyed órában komolyabb védést egyik kapusnak sem kellett bemutatni.
A 26. percben megtört a gólcsend: egy szöglet utáni kavarodás végén Egerszegi Tamás reagált a leggyorsabban a lepattanó labdára, és közelről vette be Rados kapuját. A gólszerző volt diósgyőriként nem ünnepelte a találatot.

A 38. percben nagy bajba került az előnyben lévő Mezőkövesd: Sós Bence a tizenhatoson belül szeretett volna büntetőt kiharcolni, de műesés miatt villant a sárga. Mivel ebből a színűből már volt neki egy, Bognár felmutatta a pirosat is. A félidő hajrája már egyértelműen a DVTK-é volt, előbb Lipták, majd Novothny és Elek is megpróbálta bevenni Dombó kapuját, de a hazai tűzijáték végén a labda a kapufa mellett hagyta el a játékteret. A ráadásban Mevongou törhetett egyedül a diósgyőri kapura, tíz méterről tüzelt is, de Rados bravúrral hárítani tudott.

A fordulás után támadásban maradt a Diósgyőr, Horváth Ferenc cserékkel próbált nagyobb lendületet hozni csapata játékába, érkezett Németh M. és Griffiths is. Az első óra végén közel állt az egyenlítéshez a Diósgyőr, Bognár István tizenhat méterről eleresztett lövése viszont a bal kapufán csattant. A 68. percben a diósgyőri nyomás gólban is megmutatkozott: Bognár jobb oldali beadása a középen érkező Novothy Somát találta el, a játékszer pedig a csatár testéről pattant a hálóba, ezzel 1-1-re módosult az eredmény.

Tíz perccel a vége előtt közel állt az újabb találathoz a DVTK, előbb Németh éles szögből vette célba a kaput, ám Szeles a gólvonalról mentetni tudott, majd Elek a kipattanót fölé lőtte. A hajrában hiába nyomott a hazai együttes, újabb gól már nem született, a találkozó döntetlennel zárult. Az újonc három mérkőzés óta veretlen, a Diósgyőr pedig másodszor ikszelt a szezonban, előzni nem tudott a tabellán.


Vitelki Zoltán, a Rangadó.hu szakértője, a DVTK egykori kiválósága és korábbi megbízott vezetőedzője értékelte a találkozót.
– A mérkőzés elején lehetett látni, hogy a Mezőkövesd nem úgy kezdte a találkozót, hogy beáll védekezni. Határozottan kezdték az összecsapást, a hazai csapat pedig nehezen vette fel a ritmust. A kiállítás után aztán egyre inkább magához vette a kezdeményezést a Diósgyőr, a második félidőben pedig teljesen a kapuja elé szegezte a Mezőkövesdet. A helyzeteik megvoltak, az utolsó pillanatokban apró momentumok hiányoztak, hogy feltegyék az i-re a pontot, de végül döntetlennel zárult a találkozó. A hajrában nagy nyomás volt mezőkövesdi kapu előtt, hiszen a hazaiak győzelmi kényszerben játszottak.
– Nagyon sajnálom, hogy a DVTK végül nem tudott győztes gólt szerezni, de azt gondolom, a mai teljesítmény mindenképpen biztató a jövőre nézve, a játékosok motiváltságával nem volt semmi probléma.
Olvasói sztorik