NB I

Mészáros: a Győr ellen láthatták utoljára rossz arcunkat a szurkolóink

A DVSC hátvédje el akarja felejteni az MK-kiesést, és a nemzetközi szereplés eléréséért harcol a bajnokságban.

Óriási átalakulás ment végbe a DVSC keretében a válogatott szünet alatt, több meghatározó játékos is távozott, viszont az érkezők között is megtalálható néhány jól csengő név. A Loki megújult csapata jól mutatkozott be az Újpest elleni bajnokin az előző fordulóban, hiszen 2-1-re megverte hazai pályán a lilákat.

– Jót tett nekünk ez a szünet. Így, hogy nem kellett mérkőzésre készülnünk, a szakmai stáb el tudta velünk végeztetni azt a munkát, amire azelőtt nem volt lehetősége – kezdte a Loki hátvédje a Rangadó.hu-nak. – Nagyon fontos játékelemeket sikerült begyakorolnunk, ennek pedig meg is lett az eredménye az Újpest elleni meccsen, ahol nagyon szerettük volna kiköszörülni a csorbát a Vidi elleni 5-1-es vereség után. Nagyon nehéz arra válaszolni, hogy összességében erősödött vagy gyengült a keretünk a nagy jövés-menés után. Meghatározó emberek távoztak, de minőségi játékosok érkeztek a helyükre. Ez ma a Debrecen, ezekkel a focistákkal kell a lehető legtöbb győzelmet megszereznünk.

A nagyon fontos három pont után azonban jött a szerdai Magyar Kupa-összecsapás, ahol a sokkal esélytelenebbnek vélt harmadosztályú ETO FC Győr búcsúztatta a hajdúságiakat. Mészáros Norbert ezúttal nem volt a keretben, de természetesen látta a találkozót.

– Sajnos ez egy olyan kilencven perc volt, ahol nem sikerült gólt szereznünk. Ez meglepő, nem jellemző ránk, az esetek többségében betalálunk. Gyenge volt a helyzetkihasználásunk, és az utolsó passzokba mindig hiba csúszott. A csütörtöki edzésen még szóba került a kupakiesés, megbeszéltük a hibákat, de ezután már csakis a Ferencváros elleni meccsre kell koncentrálnunk. Sajnos rövid időn belül mindkét arcát megmutatta a csapat. Bízom benne, hogy ez volt az utolsó alkalom ebben a szezonban, hogy a rossz arcunkat láthatták a szurkolóink. Magyar Kupa-győzelmet már nem ünnepelhetünk a szezon végén, de a célkitűzésünk az, hogy nemzetközi szereplést érő helyen végezzünk a bajnokságban, ezért fogunk hajtani minden meccsen – tekintett a jövőbe a hétszeres válogatott középhátvéd.

– Nyilván kell még valamennyi idő, hogy a sok kereten belül változás után teljes mértékben összeszokjon a csapat, de ez nem mehet az eredmények rovására, nem szeretnénk a következő fordulókban pontokat hullajtani. Szeptember 24. után szintén jön egy újabb hosszú válogatott szünet, ebben az időben is azon leszünk a játékostársaimmal és a szakmai stábbal együtt, hogy a lehető legjobb munkát el tudjuk végezni – tette hozzá a 36 éves védő.

A hajdúságiak szombaton a szintén botladozó Ferencváros otthonában folytathatják a felzárkózást a tabella élmezőnyéhez.

– A Fradi elleni mérkőzés mindig különös pikantériával rendelkezik, én személy szerint mindig élvezem a zöldek elleni játékot. Nagyon jó csapatról beszélünk, és bízom benne, hogy rengeteg néző előtt játszhatunk majd a Groupama Arénában. Igaz, hogy most nem annyira jönnek nekik az eredmények, de nem gondolom, hogy olyan nagy válságban lennének, ugyanolyan erősek, mint az előző idényben. A csapattársaim nevében is megígérhetem, hogy a maximumot próbáljuk majd kihozni magunkból, és a győzelemért fogunk hajtani – zárta a honlapunknak adott interjúját Mészáros.

Olvasói sztorik