NB I

Bővült a stáb: újabb olasz Kispesten

Giovanni Costantino videóelemzőként tevékenykedik a Bp. Honvéd mellett.

Marco Rossi stábja új szakemberrel bővült. A videóelemző a modern idők foglalkozása, amely a vezetőedzők munkáját segíti. A magyar válogatott Európa-bajnoki kijutásakor Késedi Gábor szerepét mindenki kiemelte, nagyra értékelte, a magyar szurkolók ekkor hallottak talán először erről a foglalkozásról.

Az NB I-es csapatoknál kevesen alkalmaznak videóelemzőt, közéjük tartoznak a kispestiek is, akiknél Giovanni Costantino látja el ezt a feladatot. A Magyar Futball Akadémiánál nem ismeretlen ez a szakma: Lőrincz Ábel már évek óta segíti az utánpótlásedzők munkáját, amivel jelentősen hozzájárult a játékosok fejlődéséhez.

A 32 éves, messinai születésű Costantino B-licences edzői képesítést szerzett, majd elvégezte a videóelemző kurzust is. Hazájában kisebb csapatoknál dolgozott ilyen titulusban 2013 és 2016 között. Hat hónappal érkezése előtt Finnországban az Aland United női csapatánál volta vezetőedző.

„Marcóval úgy kerültem kapcsolatba, hogy Budapestre, a Honvédhoz látogattam továbbképzésre, az edzéseken ismerkedtünk meg. Ezt követően is folyamatosan kapcsolatban maradtunk, rendszeresen segítettem neki az elemzésben, az anyagok összeállításában. Feladatom az ellenfél feltérképezése és a meccsek elemzése. Marco Rossi kérésére a különböző mérkőzés szituációk kielemzése, ilyen például a büntetőrúgások, a védekezési és támadási szituációk, vagy a pontrúgások vizsgálata. Az NB I-es csapat mellett az NB III-as együttes munkáját is segíteni fogom” – nyilatkozta a klub honlapján.s

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik