NB I

A DVTK edzője szégyelli magát az ígéretéért

Van, akit kitett a keretből, és van, akit szíve szerint kitenne, de nem teheti.

„Ígértem itt valamit, hogy csontzene lesz, hogy nem megy el senki könnyen, leginkább ezért szégyellem magam, hogy nem teljesült” – nyilatkozta Horváth Ferenc vezetőedző a Diósgyőri VTK sajtótájékoztatóján.

A miskolciak az elmúlt hat fordulóban nyeretlenek maradtak, és csupán egy pontot szereztek. Következő ellenfelük szombaton a megyei rivális Mezőkövesd lesz. A DVTK-n nagy a külső nyomás, a szurkolói elégedetlenség, ezért okvetlenül fontos lenne a győzelem.

„A hibát ott követtem el, hogy nem ismertem a csapatot teljesen, és magamból indultam ki, hogy játszottam itt, hogy tudom, mit jelent itt pályára lépni. A keretben sok olyan játékos van, aki ezt nem fogja fel. Van sok olyan klub, ahol lehet focizgatni, egyszer nyersz, egyszer nem. Ez a hely, ez a közeg nem ilyen, itt nem engedheti meg az ember, hogy így játsszon” – idézi a Borsod Online az edző pénteki szavait.

Arról hiába kérdezték, a keretből ki az, akiről már tudja, hogy nem számíthat rá a Mezőkövesd ellen. Azt felelte: nem tudja, fogalma sincs. „Van olyan játékos, akit kitettem a keretből, és van, akit szívem szerint kitennék, de nem tudok. Olyan lehetőségem nincs, hogy ész nélkül elkezdjek vagdalkozni, és bárkit is kitegyek a keretből” – tette hozzá.

Horváth Ferenc arról is beszélt, hogy „mindenkit megnyomorít” a mostani helyzet. Tisztában van azzal, hogy a rossz szereplés miatt az edzőt vehetik elő, de ő nem szeretné két hónap után feladni, és arról is szót ejtett, hogy életében nem dolgozott még ennyit azért, hogy megoldja egy csapat problémáját, és hogy a lelkiismerete tiszta, de azt elismerte, hogy ő is elkövetett hibákat a munkája során.

Olvasói sztorik