NB I

Doll: nem vagyunk olyan jók, mint amit elvárnak tőlünk

A Fradi német edzője szerint nincs tragédia, hiszen második helyen állnak a bajnokságban.

Csütörtök délután sajtótájékoztatót tartott a Groupama Arénában a Ferencváros vezetőedzője, Thomas Doll, aki tudja, hogy követett el hibákat, de túlzónak tartja az elvárásokat a csapattal szemben.

– Jelenleg „varázslatos, szép” labdarúgást játszunk. Vissza kell szereznünk a saját önbizalmunkat, erre kell koncentrálnunk. Nem tudjuk befolyásolni, hogy milyen állapotban futballozik az ellenfél, de azt igen, hogy mi hogyan futballozunk. Mindenki láthatta, hogy problémáink voltak a szezon elején. Van, aki nem volt formában, más sérüléssel bajlódott. Szombaton, remélem, megfelelő, jó választ adunk a kihívásokra a Debrecen ellen – idézi a német trénert az mno.hu.

– A futball csapatsport, itt nem az számít, hogy ki hibázott vagy ki nem. Ha rossz eredmények jönnek, akkor férfiként én viselem a felelősséget. Ha minden szép és jó, ha süt a nap, akkor nem állok oda, hogy a fényben tündököljek. Azt gondoltam, hogy ugyanabban a ritmusban tudjuk kezdeni a bajnokságot, mint az előzőt. A sérüléseket és az Európa-bajnokság utáni tapasztalatainkat figyelembe véve ez hiba volt – jelezte Thomas Doll. Hozzátette, nincs tragédia, csapata jelenleg a második helyen áll. – Egy dolgot tisztázzunk: még mindig a másodikok vagyunk a tabellán. Úgy érzem, mintha egy közepes erősségű földrengésről beszélnénk. Annyira azért nem vagyunk jók, mint amit elvárnak tőlünk. Túl gyorsan haladunk előre, mindenki arról beszél, hogy milyen jó lenne a BL-főtáblán szerepelni. Tessék megnézni a Legiát, a Rosztovot és a Celticet, milyen nagy veréseket kapott a BL-ben.

A tréner által elmondottak nincsenek összhangban azzal, amit Orosz Pál, a zöld-fehérek vezérigazgatója nyilatkozott korábban. Ő tavaly novemberben kifejezett célként beszélt a BL-főtábláról a Fradi TV-ben, majd az idén áprilisban is úgy fogalmazott, szeretne a csapat bekerülni a legjobb 32 közé, de ehhez bravúr kell.

– A Tirana elleni BL-selejtezős vereség kihúzta a talajt a lábunk alól. Ez látszik minden meccsünkön. Nagy Ádám, Ronald Lamah elment tőlünk, Nagy Dominik a télen távozik. Az újakat integrálni kell a csapatba. Gera, Hajnal, Lovrencsics, Pintér sérüléssel bajlódtak. Rengeteg kérdőjel nehezíti meg az életünket – írja az mno.hu a német szakember csütörtöki sajtótájékoztatóján adott interjúját.

Thomas Doll amolyan motivációs tréning jelleggel levetítette a csapatnak a májusi Magyar Kupa-döntőt, ahol az ősi riválist verte hazai pályán 1-0-ra a Fradi.

– Ha beleéljük magunkat az áldozat szerepébe, akkor komoly bajba kerülhetünk. Vagy önsajnálatba merülünk, vagy csapatként merítünk erőt, ez utóbbi a jobb válasz a nehézségeinkre. Ma reggel kilenckor találkoztunk, és megmutattam a játékosoknak, hogy játszottak az Újpest elleni Magyar Kupa-döntőn, ahelyett, hogy levetítettem volna nekik a BKV elleni tegnapi kupameccs problémáit. Pozitív gondolatokat akartam ébreszteni, akartam, hogy a játékosok lássák, hogy mire képesek. Több életet kell lehelni a csapatba, ugyanakkor véget kell vetnünk annak a korszaknak, amikor azt gondoltuk magunkról, hogy más csapatok ellen könnyen szerezhetünk pontokat – mondta az FTC vezetőedzője, Thomas Doll.

Olvasói sztorik