NB I

MLSZ: Csányi sokat vár az új UEFA-elnök kinevezésétől

A magyar sportvezető szerint Aleksander Ceferin teljes mértékben alkalmas az elnöki pozíció betöltésére.

Kapcsolódó cikkek

Megírtuk: a tagországok 42:13-as szavazati aránnyal az MLSZ által is támogatott Aleksander Ceferint választották UEFA-elnöknek az európai szövetség rendkívüli kongresszusán, Athénban.

Az MLSZ vezetése legutóbb a Visegrádi Hetek (Ausztria, Cseh Köztársaság, Lengyelország, Szlovákia, Liechtenstein, Svájc és Magyarország) augusztusi, budapesti csúcstalálkozója alkalmával bizonyosodott meg arról, hogy Aleksander Ceferin teljes mértékben alkalmas az elnöki pozíció betöltésére, és már a választás előtt támogatásáról biztosította a szlovén sportdiplomatát.

– Örömteli, hogy Aleksander Ceferin személyében rátermett vezető került az UEFA élére, aki új korszakot nyithat a szervezet életében. A magyar szövetség elvárása, hogy munkájával teremtsen fenntartható egyensúlyt, és egységet az európai labdarúgás szereplőinek bevonásával, a tagországok érdekeit figyelembe véve – jelentette ki Csányi Sándor, a magyar szövetség elnöke az mlsz.hu-nak, reagálva az athéni döntésre. – Fontos, hogy mindenekelőtt Magyarország, és a kisebb országok érdekképviselete, a fiatal tehetségek felkarolásának, a női futball ügyének kérdése előtérbe kerüljön.

Az MLSZ fontosnak tartja kiemelni, hogy, a szakmai vezetői felkészültsége mellett, a leendő elnök képes lesz hosszabb ideig a szervezet vezetésére.

Tekintettel az európai labdarúgás vezető szervezete előtt álló stratégiai feladatokra, az MLSZ szükségesnek tartja, hogy az UEFA új elnöke törekedjen a sportág szakmai színvonalának, társadalmi és gazdasági jelentőségnek megőrzésére és növelésére, teremtsen tiszta működési viszonyokat, valamint erősítse az UEFA működésének transzparenciáját, és munkájában fokozottabb mértékben támaszkodjon a tagszövetségekre.

A Visegrádi Hetek budapesti találkozóján a résztvevők egyetértettek abban, hogy a labdarúgás globális fejlődése érdekében elengedhetetlen a kis országok versenyképességének és érdekképviseletének erősítése, különösen a női futball, az utánpótlás-nevelés, és a tehetséggondozás területén. Ezen konszenzus mentén kívánják támogatni az UEFA új elnökének munkáját is.

Aleksander Ceferin a korábban erre az időszakra megválasztott elnök, Michel Platini visszahívása miatt rövidebb ideig, 2019 márciusáig tölti be hivatali tisztségét.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik