NB I

Elképesztő! Százmilliárd euróért árulják Király Gábor kesztyűjét

A magyar válogatott-rekorder Király Gábor még ma is óriási kedvenc Berlinben, a 107-szeres válogatott kapus 2001-ben használt kesztyűjét 100 milliárd euróért kínálják egy herthás, aukciós Facebook-oldalon.

Három Hertha-trikó 80 euróért, egy Nico Schulz-mez 125-ért, sörrel cicomázott póló 52-ért, reklámgarbó 30-ért. Ilyen árak mozognak a Hertha BSC Fanartikel nevű zárt Facebook-csoportban, ahol pár órája egy elképesztő ajánlatra bukkant az Origo.

Az ajánlat leírásában az áll, hogy Király Gábor eredeti, 2000-01-es szezonban viselt kesztyűjét kínálják eladásra, mégpedig egészen elképesztő, 100 milliárd eurós, azaz 31 000 milliárd forintos összegért. A cikk szerint az eladónál rákérdeztek, hogy mennyi is a valós ára a terméknek: – Mennyit adnál érte? – érkezett a válasz. Miután leszögezték, hogy csak érdeklődésképpen teszik fel a kérdést, arra voltak kíváncsiak, hogy valóban mennyi a kesztyű legalacsonyabb ára, amiért megvásárolható lenne.

Csak viszonyításképpen a 2015-ös magyar államadósság 80,4 milliárd euró, így a Király-kesztyű árából végtörleszteni lehetne, és még maradna is 19,6 milliárd eurónk. Már ha az ereklye a miénk lenne, és a kínált áron megvásárolná valaki.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik