NB I

Megbüntették a Pécset a Fradi-meccs miatt

Fizet az MLSZ-nek a Honvéd, a DVSC és az Újpest is.

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága szeptember 13-i ülésén az alábbi határozatokat hozta:

OTP Bank Liga

Vukmir Dragan (MTK) és Hidi Patrik (Honvéd) egy-egy soron következő felnőtt bajnok mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A FEB a Mezőkövesd Zsóry FC – Bp. Honvéd mérkőzéssel kapcsolatban a Honvédot, mint visszaesőt, mert szurkolói székeket rongáltak meg szektorukban és tárgyakat dobáltak a játéktérre, 100 ezer forint pénzbüntetésben részesíti.

A FEB a Debreceni VSC – Újpest FC mérkőzéssel kapcsolatban a DVSC-t, mint visszaesőt, mérkőzés rendezéssel kapcsolatos szabályzati előírások megsértéséért és szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél szidalmazása) 250 ezer forint, az Újpestet, mint visszaesőt szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél és más sportszervezet szidalmazása) 100 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

NB III

Slezák Richárd (Diósd) egy, Erdei Gábor (Szigetszentmiklós) egy, Zimányi Ádám (Putnok) egy, Bonica Sebastian (ESMTK), mert labdával szándékosan hátba rúgta ellenfelét, majd személyére sértő megjegyzést tett kettő, Széles Imre Antal (MTK) egy, Petrezselyem Tamás (Monor) egy, Hajdú István (Hatvan) egy soron következő felnőtt bajnok mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Dudás János technikai vezető (Csepel) és Gelei Károly vezetőedző (Jászberény) a mérkőzéssel kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől egy-egy, Vígh Márton masszőr (Diósgyőr), mert sportszakemberhez nem méltó magatartást tanúsított, majd a játékvezető felé sportszerűtlen mozdulatot tett a mérkőzéssel kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől három soron következő NB III-as bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A FEB a Pécsi MFC – FTC II. mérkőzéssel kapcsolatban a Pécset, mint visszaesőt, mérkőzés rendezéssel kapcsolatos szabályzati előírások megsértéséért, szurkolók részéről jelentős mennyiségű pirotechnikai eszköz beviteléért és használatáért, valamint másokat megbotránkoztató magatartásáért 300 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A FEB a Tatabányát, mint visszaesőt, Stanisic Lazar labdarúgóval szembeni szerződésben vállalt pénzügyi kötelezettség nem teljesítéséért 200 eze forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi, továbbá, amennyiben a határozat jogerőre emelkedéséig a sportszervezet az eljárásban szereplő összegű tartozását a labdarúgó felé nem fizeti meg, a jelen határozat jogerőre emelkedésének napjától kezdve a sportszervezetet az igazolási és az átigazolási jogból egy évre kizárja.

A FEB a Nyírbátor – Rákosmenti KE mérkőzéssel kapcsolatban Szűcs Lajos edzőt (Rákosmenti KE), mert a technikai zónát elhagyta és szóváltásba keveredett a hazai nézőkkel, a mérkőzéssel kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől egy soron következő NB III-as bajnoki mérkőzésre eltiltotta. A FEB a Nyírbátort mérkőzés rendezéssel kapcsolatos szabályzati előírások megsértéséért és a rend nem megfelelő biztosításáért a soron következő két hazai NB III-as bajnoki mérkőzésén egy-egy szövetségi ellenőr fogadására és eljárási költségeik viselésére, továbbá 100 ezer forint pénzbüntetést megfizetésére kötelezi.

A FEB a Hódmezővásárhely – Dabas-Gyón mérkőzéssel kapcsolatban a Hódmezővásárhelyt mérkőzés rendezési előírás megsértéséért és szurkolóinak pirotechnikai eszközök beviteléért és használatáért írásbeli figyelmeztetésben részesíti.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik