NB I

Angliából igazolt magyar kapust a DVTK – hivatalos

Bukrán Erik megfelelt a próbajátékon, az NB I-ben folytatja pályafutását.

Az elmúlt hetekben próbajátékon szerepelt Diósgyőrben az utánpótlás-válogatott Bukrán Erik, aki a mai napon aláírta három évre szóló szerződését a DVTK-val – írja a diósgyőriek hivatalos honlapja.

Az 1996-ban született kapus szülővárosában, Pétervásárán kezdte pályafutását, Egerben folytatta, majd a Budapest Honvédhoz került. Ezt követően Angliába igazolt, a Bolton és a Hull City utánpótlásában nevelkedett, utóbbi klubnál nem sokkal 18. születésnapja előtt profi szerződést kapott. Legutóbb a Scarborough United csapatában szerepelt kölcsönben. Az elmúlt napokban próbajátékon vett részt a DVTK-nál.

– Úgy gondolom, hogy Magyarországon a legjobb helyre sikerült igazolnom – mondta el Bukrán Erik. – Most a legfontosabb, hogy minél jobb állapotba kerüljek, és hogy hétről-hétre keményen dolgozzak, a hosszabb távú tervek majd ezt követően kialakulnak.

– Bukrán Erik egyfelől távolról, Angliából, másfelől közelről, a régiónkból érkezett, hiszen heves megyei – nyilatkozta Benczés Miklós, a DVTK sportigazgatója. – Az elmúlt hetekben munkájával meggyőzte az első csapat kapusedzői stábját, Veréb Györgyöt és Szalma Pált arról, hogy érdemes szerződtetni, ezért három évre szóló szerződést írtunk alá vele.

Olvasói sztorik