NB I

Szerencse? Csapatmunka? Mi az éllovas Vasas titka?

A Rangadó.hu három játékost, illetve szakembert kérdezett az angyalföldiek sikersorozatáról.

Nyolc NB I-es fordulót követően megdöbbentő módon ötpontos előnnyel vezeti a tabellát a Vasas. Az angyalföldiek jó sorozata lassan több mint fellángolás, ezért a Rangadó.hu három szakembert, illetve játékost kérdezett arról: vajon mi a piros-kékek titka?

Elsőként Kenesei Krisztián nyilatkozott. A 39 éves csatár egészen 2016 januárjáig szolgálta a Vasast, onnan Michael Oenning, a jelenlegi tréner érkezésekor távozott.

– Nehéz lenne megmondani, mi a jó szereplés oka, hiszen az előző évadban a kiesés ellen küzdöttek (sikerrel). A játékoskeret nem igazán változott, ezért az összeszokottságban keresendő a titok. Kiemelkedő egyéni teljesítmény nem látható náluk. Persze ne felejtsük el, hogy az ilyen sorozatokhoz a szerencse is kell, de ez hozzátartozik a futballhoz. Az ötpontos előny nem kevés, ezzel dobogóesélyesnek számítanak. Bár mindenki azt mondja, bajnokesélyesek, én azért reálisan inkább az első háromba várom őket. Egyet sajnálok csak a Vasassal kapcsolatban: a barátom, Czvitkovics Péter kevés lehetőséget kap, pedig szerintem megérdemelné.

Második interjúalanyunk Kiss László. A 60 éves egykori csatár 1978 és 1985 között játszott a Vasasnál, a 2000-es években leginkább női csapatokat edzett.

– A mérkőzéseket a helyszínen láttam, és nem a televízióban, ami a titok megfejtésénél azért inkább hátrányt jelent. Véleményem szerint semmi különöset nem csinál a Vasas. Egyrészről Oenning jól keveri a kártyákat, motiválja a játékosokat, cserél, rotál. Másrészről az ellenfelek, úgy tűnik, hogy folyamatosan gyengülnek. A harmadik ok talán az lehet, hogy az eddig is összeszokott csapatot a gyenge pontokon toldozták-foldozták – ellentétben mondjuk a Ferencvárossal, ahol sokak távoztak. Végül, de nem utolsó sorban a szerencsét is ide sorolnám. Ami a pontrúgásokat illeti, egy jó formában játszó csapat ezekből folyamatosan eredményes tud lenni. Ellenkező esetben zsinórban kapja belőle a gólokat. Mivel a Vasas most szárnyal, természetes, hogy találataik viszonylag nagy része születik így.

A Rangadó.hu végül egy „semleges” szakembert, Várhidi Pétert kérdezte.

– Nehéz így az elején pontosan behatárolni, hogy mitől ilyen jók az angyalföldiek. Az biztos, hogy rendkívül összeszokott együttesről van szó. Fiatal, sikerre éhes társaság. Semmi különlegest nem mutatnak, a most futó évadban ez az a csapat, amely hihetetlen módon elindult felfelé. Mindig van egy ilyen. Jól szervezett háttérrel rendelkeznek, megtervezett a szakmai munka. Fegyelmezettek, és ha ehhez szerencse is párosul, ebben az NB I-ben már mérkőzéseket tudnak nyerni.

Olvasói sztorik