NB I

Thomas Doll szerint amatőr hibák miatt vesztett a Ferencváros

Edzői értékelések a szombati NB I-es forduló után.

MTK – Ferencváros 1-0

Teodoru Vaszilisz, MTK: – Az első félidőben azt kaptam, amit vártam. Nem lehet a Fradi ellen kinyílni, hiszen rengeteg mozgékony és kreatív játékosa van. A második játékrészben két újabb mozgékony labdarúgó lépett pályára, akik még gyorsabbá tették a vendégek játékát. Így nem tudtuk megtartani a labdát, és várható volt, hogy gólt kapunk. Végül örülök, hogy nem adták fel a srácok és ezért szerintem megérdemelten nyertünk.

Thomas Doll, FTC: – Először is gratulálok az MTK-nak. Az utóbbi időben nem tudunk idegenben sikert elérni ellenük. Nem igazán részletezném az első és a második félidő közti különbséget, mert általános dolgok vannak, amiken változtatnunk kell. Az elmúlt meccseinken elkerülhető gólokat kapunk és figyelnünk kell rá, hogy ilyen amatőr hibák miatt ne veszítsünk meccseket.

(forrás: mtkbudapest.hu)


Mezőkövesd – Bp. Honvéd 3-1

Pintér Attila, Mezőkövesd: – Azt kaptam, amire számítottam. Megkaptuk a kötelező gólunkat, de megpróbáltuk rendezni a sorainkat. A szünetben próbáltam felhívni a csapat figyelmét a hibákra és önbizalommal visszaküldeni őket a pályára. Összességében meg szeretném köszönni a közönségnek, mert nélkülük nem sikerülhetett volna. Továbbá gratulálok a csapatnak, hogy egy-nullás Honvéd-vezetés után meg tudta fordítani a mérkőzést. Bízom a csapatban, összességében minden játékosom a maximumot nyújtotta.

Marco Rossi, Honvéd: – Olyan mérkőzést láttam, amin domináltunk és kikaptunk három-egyre. Hihetetlen volt ez a meccs. Kihagytunk egy nagy helyzetet, amiből fel tudtuk hozni a Mezőkövesdet. Azt kell mondanom, hogy a jó kapura lövésekkel alulmaradtunk.

(forrás: mezokovesdzsory.hu)


Gyirmót FC – Diósgyőri VTK 1-0

Urbányi István, Gyirmót: – Rögtön a meccs elejétől kezdeményezőek voltunk, uraltuk a meccset, mondhatni ennyit engedtünk a Diósgyőrnek. A tizedik percben lehetett volna nálunk az előny, egy-két góllal vezethettünk volna. De óriási jelentőségű az első hazai győzelem, az első hazai gól. Egységes volt a csapat, azzal együtt is, hogy a múltkori mérkőzéshez képest két változás volt, de a védelem stabilabb lett, masszív alapot adott a hátsó alakzat a játékhoz. Ma is több helyzet kellett ahhoz, hogy betaláljunk, de Sallóinak sikerült és megvan az első NB I-es győzelmünk.

Horváth Ferenc, Diósgyőr: – A magam és a csapat számára sem akarok mentséget találni, nem is keresek. Elvesztettünk egy olyan meccset, amit szerettünk volna megnyerni. Sajnos, nem úgy alakulnak a dolgaink, ahogy szeretnénk. A mérkőzés előtt Elek Ákos hányta végig az éjszakát, a meccs előtt közvetlenül Oláhról kellett levenni a mezt, mert rosszul érezte magát, az elkapott vírus miatt kétszer kellett átszervezni a csapatot egy nap alatt, négy ballábas játékos hiányzott. Ezek persze nem mentségek, a meccset elvesztettük.

(forrás: boon.hu)


Videoton – Szombathelyi Haladás 3-0

Henning Berg, Videoton: – Megvoltak a lehetőségei a Haladásnak, Kovácsik Ádám védett néhány nagyot, és a kapufát is eltalálták, de mi voltunk a jobb csapat és egy jól sikerült második félidő után megérdemelten nyertük meg a meccset. Nehéz volt-e összeállítani a kezdőt? Mindig az. Nagyon sok jó játékosunk van, több mint a nyáron, amikor heti két mérkőzésünk volt. Viszont megnéztem a menetrendet, és most is éppen hasonló időszak következik, szóval lesznek majd változtatások a csapatban. Nagy a verseny a kereten belül, ez jó a Vidinek és hosszútávon jó a játékosoknak is. Persze nekik valamennyire nehéz is néha, hiszen jó labdarúgók így néha kimaradnak, de ha egy olyan csapathoz igazolsz, amely nagy célokért, trófeákért küzd, akkor ezzel számolni kell. Legutóbb öt-egyre nyertünk a Debrecen ellen, ezért nem volt szükség sok változtatásra. Fejes András került be Lang Ádám helyére, Stopira pedig egészséges volt, így most ő szerepelt balhátvédként. Lehet, hogy emiatt Szolnoki Roland kicsit csalódott volt most, de hozzátenném, hogy egyébként ő idén már remekül játszott a védelem mindkét szélén és a középpálya közepén is. A mai jó teljesítmény után is nehéz lesz belenyúlni a csapatba – de, mint mondtam, néhány változtatásra azért sor kerül majd.

(forrás: vidi.hu)

Mészöly Géza, Haladás: – Az első tíz percben volt két helyzetünk, ha ezek közül egy bemegy, teljesen más lett volna a folytatás. A szünet után is akadt egy lehetőségünk, sajnos azzal sem éltünk. Az olyan helyzeteket, mint Sjoerd Arsé, be kellett volna rúgni. Persze nem szeretném csak rákenni a vereséget. Összességében a három-null nem tükrözi a meccs képét. Nem jött jókor Király Gábor sérülése, mint ahogy a meccs előtt egy nappal Gaál Bálinté és korábban Németh Márióé sem. Örvendetes viszont, hogy Dombi Gergő személyében újabb fiatal futballista mutatkozhatott be az NB I-ben. Tóth Máté is jól szállt be, beállása után több labdát tudtunk szerezni.

(forrás:haladas.hu)


Vasas FC – Paksi FC 1-0

Michael Oenning, Vasas: – Örülünk, hogy végre legyőztük a Paksot, az előző szezonban ez nem sikerült. Néhány perctől eltekintve elégedett vagyok a játékosok teljesítményével. Megszereztük a vezetést, nyomás alatt tartottuk az ellenfelet. A második félidőben szétesettebb volt a találkozó. Nem tudtuk a második találatunkat megszerezni, ezért kilencven percig kellett küzdenünk. Nekünk volt több helyzetünk, így megérdemeltük a győzelmet.

(forrás: vasasfc.hu)

Csertői Aurél, Paks: – Nehéz helyzetben vagyunk. Az első félidőben voltak ugyan lehetőségeink, sikerült még három méterről is kihagynunk a ziccert. A Vasas egy pontrúgásból megszerezte a vezetést, és körülbelül ennyi is történt az első félidőben. A másodikban már több lehetősége volt a hazai csapatnak, de ez abból is következett, hogy mi kitámadtunk. Megint volt egy kétes szituáció, egy kezezés, ami tizenegyest érhetett volna, de megint nem kaptuk meg a büntetőt. Ne értse félre senki, a vereséget nem ezzel igyekszem magyarázni, csak jó volna, ha velünk is úgy bánnának, mint a többi csapattal.

(forrás: paksifc.hu)


Debreceni VSC – Újpest FC 2-1

Leonel Pontes, DVSC: – A realitásoknál kell maradni. Sokat küzdöttünk a meccsen, keményen dolgoztunk az utóbbi három hétben. Lehet, hogy sokat is, mert a csapat elfáradt a második félidőben. Erős, érett csapat ellen játszottunk, a Lokiban a mérkőzés második részében a fél gárda új emberekből állt. Az Újpestnek nem volt sok lehetősége a gólszerzésre. Nem tudtunk végig dominálni a meccsen, de kontroll alatt tartottuk azt. Szeretném megköszönni a szurkolóknak, akik kijöttek a mérkőzésre. Ez egy nagyon szép stadion, a csapat küzdeni fog, szép mérkőzéseket fogunk játszani, hogy visszahozzuk a szurkolókat a stadionba.

(forrás: haon.hu)

Nebojsa Vignjevics, Újpest: – Nagyon meglepett a fiúk hozzáállása, ahogy elkezdtük ezt a meccset, arra nehéz szavakat találni. Hiányzott az energia a játékosaimból, nem találtuk a ritmust, csak vártunk a hazai támadásokra, ezért ezt a mérkőzést az első félidőben veszítettük el. A szünetet követően jóval aktívabbak voltunk, sok helyzetet alakítottunk ki, de valami mindig hiányzott az akcióink sikeres befejezéséhez.

(forrás: ujpestfc.hu)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik