NB I

„Butaság lenne kirúgni Thomas Dollt”

Különös, hogy a kormányközeli Magyar Idők követeli a Ferencváros szakvezetőjének menesztését. Készítik elő az edzőváltást? Doll valóban megbukott? Glázer Róbert véleményét kérdeztük.

Az FTC és a Fidesz kapcsolatát felesleges hosszan ecsetelni, a zöld-fehér szurkolók jó része éppen a klub és a politika túlságosan szoros szálai miatt elégedetlenkedik. Ennek tükrében kifejezetten megdöbbentő volt éppen a kormányhoz közel álló Magyar Idők kifakadása annak kapcsán, hogy Thomas Doll bicskája beletört a Fradiba, a korábbi (hazai) sikerek ellenére ideje lenne elküldeni a német trénert.

Az „Érzékeny búcsú Thomas Dolltól” című cikk egyértelműen azt követeli, az edző értékelje a saját teljesítményét, és mondjon le…

De vajon tényleg megbukott az utóbbi hetekben kétségtelenül harmatgyenge produkcióval előrukkoló, a szombat esti, MTK elleni összecsapást 2-1-re elveszítő együttes mestere? A Rangadó.hu szakértője, Glázer Róbert szerint semmiképpen…

– Nagyon rossz döntés lenne, ha felállítanák – kezdte a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya. – Rossz formában van a Fradi, szerencséje sincs, ám biztos vagyok benne, hogy hamarosan feláll a padlóról, és versenyben lesz a bajnoki címért. Thomas Doll felépített egy csapatot, ezt nem szabad elvitatni tőle, és most is lehet látni, mit szeretne játszani az együttese.

Glázer hozzátette, az igazolásokat illetően ő is meglehetősen kritikus, mint fogalmazott, már tavaly is érkezett néhány megkérdőjelezhető tudású futballista. Szakértőnk szerint a Nagy Ádám, Lamah, Gera tengely nagyon hiányzik, ugyanakkor a jelenlegi játékoskeret is alkalmas arra, hogy versenyben legyen a hazai porondon.

– Van egy-két labdarúgó – a nevét nem árulom el -, aki nem illik bele abba a gyors játékba, amit Doll szeretne megvalósítani, ám azt nem gondolom, hogy belső feszültség lenne a csapaton belül – tette hozzá Glázer. – Hatvan éve a futball világában élek, pontosan tudom, ha nem jönnek az eredmények, döcög a játék, és nehéz elkapni a fonalat. Nem vagyok a külföldi szakemberek lelkes támogatója, ám Doll üde színfolt, butaság lenne kirúgni.

Olvasói sztorik