NB I

Királyt és a meccset is elveszítette a Haladás a Videoton ellen

A második félidő elejéig bírta a nyomást Mészöly Géza csapata a jó passzban lévő székesfehérváriak ellen.

OTP Bank Liga, 8. forduló

Videoton – Szombathelyi Haladás 3-0(0-0)

Felcsút, Pancho Aréna, 1000 néző
Játékvezető: Solymosi
Videoton: Kovácsik – Juhász, Vinicius, Stopira, Fejes – Nego, Oliveira (Suljic 79.), Lazovics, Pátkai, – Géresi, Feczesin.
Haladás: Király (Rózsa 72.) – Polgár, Wils, Hegedűs, Bosnjak – Kovács, Iszlai – Williams, Rácz (Dombi 85.), Halmosi – Ars (Tóth 63.).
Gólszerző: Stopira (51.), Feczesin (72.), Géresi (90.)

A Videoton kezdte bátrabban a két csapat csatáját. A székesfehérváriak többet birtokolták a labdát, de kapura nem tudtak veszélyesek lenni. A Haladás nagyon felkészült, remekül védekeztek Halmosiék.

Az első, sőt az első félidő egyetlen nagy helyzetét mégis a Haladás hagyta ki a 10. percben. Rácz beadását Ars rúgta kapura, Kovácsik hatalmasat védett.

A székesfehérváriak uralták a teljes játékrészt, de egyetlen komoly gólhelyzetük sem volt, így igazságosnak mondható gól nélküli döntetlennek vonultak pihenőre a csapatok.

A második félidőben aztán még egy lapáttal rátett a hazai csapat. A Haladás az 51. percig bírta a rohamokat, ekkor Stopira egy lövés után felpörgő labdát pofozott Király kapujában.

A vendégek a gól után sem adták fel, annak ellenére, hogy továbbra is a Videoton birtokolta a labdát, még kapufáig is eljutottak. Polgárnak volt egy pici gondja az irányzékkal.

A Haladás tehát helyzetekig, a Videoton viszont újabb gólig jutott. Feczesin 72. percben szerzett találata nagyjából minden kérdést eldöntött.

A szombathelyiek balszerencséjére a gólnál Király Gábor megsérült, le kellett cserélni.

A Haladás a hajrára teljesen szétesett, így az eredmény rájuk nézve hízelgő annak ellenére is, hogy Géresi a 90. percben megszerezte csapata harmadik gólját.

Olvasói sztorik