NB I

Ismét győzött a listavezető Vasas

A Paks az angyalföldiek újabb áldozata.
OTP Bank Liga, 8. forduló
Vasas FC – Paksi FC 1-0 (1-0)
Illovszky-stadion, 3612 néző. Játékvezető: Vad II
Vasas: Nagy G. – Burmeister (Vaskó, 78.), Debreceni, Risztevszki – Szivacski, Vida, Berecz, Hangya – Kulcsár T., Saglik (Pavlov, 63.), Ádám M. (Remili, 63.). Edző: Michael Oenning
Paks: Kemenes – Kulcsár D., Lenzsér, Gévay, Báló – Papp K. – Koltai (Jelena, 76.), Kecskés, Bertus (Laczkó, 76.), Bartha (Hahn, 63.) – Haraszti. Edző: Csertői Aurél
Gólszerző: Kulcsár T. (34.)

A fordulót listavezetőként váró Vasas a Paksot fogadta az élvonal nyolcadik fordulójában. A meccs előtt köszöntötték Szász Emese párbajtőröző olimpiai bajnokot, aki a kezdőrúgást is elvégezte.

A 13. percben Haraszti lőtt tíz méterről, de Nagy Gergely szögletre ütötte. A 22. percben Debreceni csúsztatott bele egy szabadrúgásba, ám Kemenes végül szögletre tolta. Két perccel később Hangya beadását Saglik 12 méterről, kapásból alig lőtte a léc fölé.

A 33. percben Berecz beadásra gondolt, amikor a kapu elé ívelt egy szabadrúgást, de senki nem érte el a labdát, ami végül a kapufán csattant, onnan kipattanva Kulcsár Tamás eszmélt a leggyorsabban, és előrevetődve a hálóba fejelt (1-0). Az újrakezdést követően Berecz került azonnal helyzetbe, de lövését blokkolták. A gólt követően a vendégek igyekeztek irányítani, de ez csak többé-kevésbé sikerült nekik.

Az első félidő hosszabbításában Bertus Lajos senkitől sem zavartatva, nyolc méterről az üres kapu fölé bikázott.

Az 54. percben Haraszti beívelését Saglik kifejelte, majd Kecskés fölé rúgta. Három perc múlva Haraszti kísérletét hárította Nagy, a túloldalon pedig Berecz fejesét védte a kapus. A 64. percben Vida távoli lövése alig ment el a bal felső sarok mellett. Újabb három perc elteltével Berecz 26 méterről rábombázta, Kemenes bravúrral ütötte ki.

A hetvenedik percben Berecz újabb óriási lövését a paksi kapus Kemenes kiütötte, érkezett Remili, aki viszont fölé lőtt. A 74. percben Remili szabadrúgása után mentett Kemenes. A hajrában nagyon igyekeztek a paksiak, de nem tudtak egyenlíteni, így a Vasas továbbra is vezeti a tabellát.

(forrás: vasasfc.hu és paksifc.hu)

– Már hetek óta ott maradnak ünnepelni a stadionban a lefújást követően a Vasas-szurkolók. Nagyon nagy az öröm. A játék hagy kívánnivalót maga után, de a három pont a fontos. A mai gól egy pontrúgást követő kavarodás végén született. Úgy néz ki, ha futballozni nem is, de győzni megtanult a Vasas – mondta a Rangadó.hu állandó szakértője, Kiss László, a Vasas egykori válogatott csatára.
Olvasói sztorik