NB I

Sallói-góllal szerezte meg első élvonalbeli győzelmét a Gyirmót

Az újonc több helyzetet dolgozott ki, így megérdemelten nyert a Diósgyőr ellen.

OTP Bank Liga, 8. forduló

Gyirmót FC Győr – Diósgyőri VTK 1-0 (0-0)
Győr-Gyirmót, Alcufer Stadion, 1400 néző. Játékvezető: Andó-Szabó Sándor
Gyirmót: Sebők Zs. – Achim, Jancsó A. Bojovic, Pérsinger – Novák Cs., Kiss M., Csiki (Paku, 84.) – Sallói D., Filkor (Szegi, 91.), Simon A. (Madarász, 71.) Vezetőedző: Urbányi István.
DVTK: Rados – Eperjesi, Lázár, Lipták, Németh M. – Mahalek (Kitl, 64.), Dausvili – Nono, Bognár, Bacsa (Novothny, 64.) – Makrai (Griffiths, 76.). Vezetőedző: Horváth Ferenc.
Gólszerző: Sallói (73.)

Az NB I 8. fordulójában a még nyeretlen gyirmótiak a hétpontos Diósgyőrt fogadták hazai pályán. A találkozót a hazai gárda kezdte jobban: a 4. percben az átigazolási hajrában Vasastól kölcsönbe érkező Novák Csanád vette célba a DVTK kapuját jó 25 méterről, de a kapufa mellett hagyta el a játékteret a labda. Két perccel később újfent a vendégek kapuja forgott veszélyben: Simon csúsztatása után Csiki lőhetett – ám Rados hárított. A kipattanóra Filkor csapott le, de rosszul találta el a labdát, Sallói pedig kapu fölé lőtt. Nem sokkal később újfent Csiki próbálkozott, ám a 30 méteres szabadrúgást magabiztosan fogta Rados.

A folytatásban kicsit leült a játék, egyik kapu sem forgott veszélyben, főként mezőnyjáték folyt, a felek így 0-0-s eredménynél vonulhattak szünetre. Az első felvonásban több helyzet a gyirmótiak előtt adódott, de gól nem született.

A második félidőben a piros mezes vendégek indították útjára a labdát, a szünetben egyik szakvezető sem szánta el magát cserére. Jól kezdte ezt a felvonást is a Gyirmót, Simon rögvest egy 25 méteres bombával veszélyeztetett, de a labda a bal alsó sarok mellett hagyta el a pályát. Az első óra végére aztán kijött a szorításból a vendég együttes, de igazán veszélyes lövéssel nem kínálták meg Sebők kapust.

A 73. percben aztán végre megtört a gólcsend, Csiki adott remek labdát Sallóinak, aki egy átvétel után a kapu bal felső sarkába helyezett, ezzel a találattal szerezte meg a vezetést házigazda. A hajrában újabb gólt már egyik fél sem talált, így a Gyirmót szezonbéli első győzelmét ünnepelhette a Diósgyőr ellen. A DVTK a 2. forduló óta nyeretlen.


A mérkőzést Szasa Sztevanovics, a Győri ETO FC korábbi kapusa és sportigazgatója értékelte:
– Az első félidő meglátásom szerint nagyon kiegyenlített volt, mindkét csapat előtt adódott lehetőség. Látszódott az együtteseken a nyomás, hiszen nagy szükségük volt a három pontra. Azt gondolom, a második felvonásban jobb volt a Gyirmót, sikerült is megszerezniük a vezetést, de mivel több lehetőségük nyílt a gólszerzésre, így azt gondolom, megérdemelten tartották itthon a három pontot. Gratulálok a gyirmótiaknak az első NB I-es győzelmükhöz, a DVTK-nak pedig sok sikert kívánok a folytatáshoz.
Olvasói sztorik