NB I

A Fradi-szív hiányzik, de Lovrencsics mindent megtesz a klubért

Torghelle szerint, ha kihasználják a lehetőségeket, akkor nyerhet az MTK.

Az MTK ideiglenes otthonában, Dunaújvárosban fogadja a Ferencvárost a 262. örökrangadón az OTP Bank Liga nyolcadik fordulójában. A legutóbbi tíz örökrangadóból kilencszer a hazai csapat nyert, egyszer pedig döntetlen lett a mérkőzés. Ez alapján a fővárosi kék-fehéreknek igen jó esélyei vannak a pontszerzésre.

– Hazai csapat, igen – reagált a felvetésre mosolyogva Teodoru Vaszilisz, az MTK vezetőedzője az M4 Sportnak. – Sikerült nyernünk Kispesten ellenük, sikerült nyernünk Angyalföldön „hazai környezetben”, most Dunaújvárosban lesz a mérkőzés. Azt gondolom, hogy kiélezett csata lesz. A mai NB I-ben a Ferencváros játszik a leggyorsabban, ők teremtik meg az ellenfél kapuja előtt a legtöbb helyzetet. Most pontokat veszítettek, holott számtalan helyzetük volt, remélem, ellenünk is kihagyják, de azon leszünk, hogy minél kevesebb helyzetet tudjanak kidolgozni.

A szezon nem úgy indult, ahogyan azt a csapatnál tervezték. Hét meccs után hat pont és mindössze két rúgott gól a mérleg. Kanta József elmondta, amióta az MTK-ban játszik, ilyen rosszul még soha nem kezdtek, sőt, eddig az volt rájuk a jellemző, hogy a szezon eleje kifejezetten jól sikerül. A támadó szerint a játékkal és a helyzetek kialakításával nincs probléma, mostanra pedig talán visszajött az az önbizalom, ami szükséges a győzelemhez.

– Nyilván a Ferencváros ellen azért egy más kávéház, ettől függetlenül persze örülnék, ha tudnánk folytatni valamilyen szinten ezt a pontszerző hadjáratot.

Torghelle Sándor szerint is megvannak a lehetőségeik, de azokat ki kellene használni.

– Ha az előző fordulókat nézzük, megvoltak a lehetőségeink, stabil védekezésből nagyon jól tudunk kijönni, helyzeteket ki tudunk alakítani, de a végjátéknál jobban kell összpontosítanunk. Ha ezeket meg tudjuk oldani, akkor nem lesz semmi probléma.

Visszatérnek a Fradi sérültjei

A Ferencváros szakmai stábjánál abban bíznak, hogy a bajnoki szünetben sikerült a játékosok fejében rendet tenni.

– Mentálisan úgy éreztük, hogy rendbe kell hozni kicsit a társaságot – mondta az M4 Sportnak Máté Csaba pályaedző. – Próbáltuk a közösséget közelebb hozni egymáshoz.

A korábbi sérültek közül Gera Zoltán, Pintér Ádám, Hajnal Tamás és Lovrencsics Gergő is teljes értékű edzésmunkát végezhetett. Lovrencsics első örökrangadóján léphet pályára, és bár szerinte ez egy nagyon fontos mérkőzés, de ugyanolyan, mint a többi.

– Pár meccset játszottam a Ferencváros színeiben, én nem az a játékos vagyok, aki azt fogja mondani, hogy Fradi-szívem van, mert én nem a Fradiban nőttem fel. Világ életemben szerettem azt, amit a Fradi futballozik, most itt vagyok és szeretnék nagy sikereket elérni a Ferencvárossal.

A válogatott szünetben a Fradi keretében is történtek változások: a dél-koreai Rju Szung Vu érkezett a Leverkusentől kölcsönbe, miközben Stanislav Sesták távozott, Nagy Dominikot pedig a varsói Legia szerződtette. Az FTC fiatal középpályása tavasszal csatlakozik a lengyel csapat keretéhez.

– Rengeteg bizalmat kaptam a szakmai stábtól, az én játékom pedig arra alapul. Ha érzem a bizalmat, akkor szinte a csillagokat is le tudom hozni. Szeretném ezt a hátralévő időt maximálisan úgy kitölteni, ahogy el is terveztem.

Az FTC a legutóbbi négy idegenbeli bajnokiját elvesztette a kék-fehérek ellen. Az MTK–Ferencváros bajnoki szombat este 20.30-kor kezdődik, a mérkőzést az M4 Sport és az m4sport.hu is élőben közvetíti.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik