NB I bajnokok ligája

Fiola: a Vidivel akár a BL-ben is szerepelhetek

A válogatott jobbhátvédjét meggyőző érvekkel csábította Fehérvárra Kovács Zoltán.

Az átigazolási időszak utolsó napján a Puskás Akadémiától érkezett Fiola Attila a Videotonhoz, aki azonban a csapathoz a válogatott Feröer-szigeteki mérkőzése miatt csak szerdán tudott csatlakozni. A 17-szeres válogatott hátvéd a szerdai átmozgatás után csütörtökön edzett először együtt Juhász Rolandékkal.

– A csapattársaim közül sokakat ismerek már, az eddigi rövid idő alatt pedig nagyon pozitívak a benyomásaim a klubról. Bízom benne, hogy sikerül elérni a kitűzött célokat, és jövőre akár a Bajnokok Ligájában is pályára léphetek a Vidiben. Átigazolásom előtt többször is beszélgettem Kovács Zoltánnal, aki nagyon meggyőző érveket hozott fel a Vidi mellett, így végül úgy döntöttem, hogy itt szeretnék játszani. Egyelőre az a legfontosabb, hogy visszanyerjem a sérülésem előtti formámat. Nem tudom még, hogy Henning Berg számol-e velem a Haladás ellen, mindenesetre én azon leszek, hogy minél hamarabb bekerüljek a csapatba és játéklehetőséghez jussak. Jelenleg Magyarországon a Vidi kerete az egyik legerősebb, mindenkinek meg kell küzdenie a helyéért. A Haladás pedig masszív, egységes csapat, úgyhogy nehéz mérkőzésre számítok – nyilatkozta a Puskás Akadémiától távozó hátvéd a Videoton hivatalos honlapjának.

Fotók: vidi.hu

Fiolát természetesen a hétközi válogatott találkozóról is kérdezték – a 26 éves védő végigjátszotta a Feröer-szigetek elleni mérkőzést.

– Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk, két éve is megszenvedtünk ellenük, de akkor sikerült nyernünk. Hamarosan jön a Svájc és a Lettország elleni találkozó, ezeken javítanunk kell. Természetesen nyerni szerettünk volna kedden, úgy terveztük, hogy a csoportból kiemelkedő Svájcon és Portugálián kívül a másik három csapatot oda-vissza le kell győznünk, így most nyernünk kell hazai pályán Svájc ellen, akkor visszahozzuk az elveszített pontokat.

Olvasói sztorik