NB I

Sesták: azt feleltem, ha nem kellek, elmegyek

A szlovák támadó nem tudja, hol folytatja, légióskodni már nem szeretne.

Korábban beszámoltunkarról, hogy a bajnok Ferencvárosi TC közös megegyezéssel szerződést bontott a szlovák válogatott Stanislav Sestákkal. Azüllői129.hu a támadót kérdezte a szerződésbontás okairól.

Miért bontotta fel a szerződését?
– Míg a tavalyi szezon álomszerű volt a Fradinál, a bajnokság mellet a Magyar Kupát is megnyertük, az új szezon eleje a vártnál lényegesen rosszabbul alakult számunkra. Miután a BL selejtezőjében az albán Partizani Tirana óriási meglepetésre tizenegyespárbajban kivert bennünket – sajnos, én is tizenegyest hibáztam –, nagyon ideges lett a légkör a klubnál. Az utóbbi időben Thomas Doll vezetőedző is élesen bírált, elmondta, hogy mivel csak öt légióst szerepeltethet a pontvadászatban, nincs szüksége rám. Pedig annak idején éppen ő hozott a klubhoz. Azt feleltem neki, ha nem kellek, elmegyek. Kedden este aztán megegyeztem a klubvezetőkkel a jövő nyárig szóló megállapodás felbontásáról.

A magyar lapok azt írták, azért kérte a szerződés felbontását, mert Szlovákiában aznap járt le az átigazolási időszak.
– Ez nem igaz. Egyébként is, a megállapodás felbontása után már szabad játékos vagyok, tehát lelépő nélkül bármikor leigazolhatnak.

Hol folytatja a pályafutását?
– Egyelőre fogalmam sincs. Még olyan friss minden. Jelenleg otthon vagyok Eperjesen a családommal, aztán majd meglátjuk, mi lesz.

Előfordulhat, hogy külföldre igazol?
– Elég volt már a légióskodásból, Szlovákiában szeretnék focizni. Eredetileg úgy terveztem, hogy jövő júniusban mindenképpen hazatérek, úgy alakult, hogy ez pár hónappal korábban megtörtént.

Miként emlékszik a Fradiban eltöltött időszakra?
– Az elmúlt szezon fantasztikus volt, mindent megnyertünk, amit Magyarországon lehetett, és nekem is jól ment a játék. Szép emlékekkel búcsúztam Budapesttől, bár az új idény nem úgy alakult, ahogyan szerettem volna. A klubvezetők is korrektek voltak, nem haraggal váltunk el egymástól.

Olvasói sztorik