NB I

„Lehet, hogy üdítő helyett vért kell inni” – Horváth Ferenc

A DVTK győzelemre készül Gyirmóton.

Gyirmótra utazik a Diósgyőri VTK az OTP Bank Liga 8. fordulójában. Szokásos mérkőzés előtti sajtótájékoztatójukon Horváth Ferenc és Elek Ákos várta az újságírókat a DVTK Edzőközpontban – írja a klub honlapja.

A vezetőedző elmondta, várhatóan soros riválisuk úgy áll a meccshez, hogy kit verjen meg, ha nem épp a rossz passzban lévő DVTK-t, de hozzátette: saját csapata is ugyanígy viszonyul a mérkőzéshez – ki ellen, ha nem épp a Gyirmót ellen gyűjtse be a három pontot.

– Volt egy kis időnk, aminek köszönhetően rendezni tudtunk pár dolgot. Elsősorban erőnléti dolgokról tudunk beszélni, taktikáról nehéz, mert szinte a komplett középpályánk ma jött meg. Amit elterveztünk, azt megcsináltuk. Egy olyan mérkőzésre számítok hétvégén, ahol a Gyirmót azt fogja gondolni, hogy kit verjen meg, ha nem a Diósgyőrt. Én abban bízom, hogy az én csapatom azt fogja gondolni, hogy kit verjen meg, ha nem a Gyirmótot. A három pontért utazunk, amire nagyon nagy szükségünk van most. Megalkuvás nélküli játékot szeretnék látni… Megpróbálunk egy másik rendszert játszani, amiben a védekezés is nagyobb szerepet kap. Rengeteget gyakoroljuk a védekezést, videóval is, a pályán is, hogy hogyan kellene működnie. Remélem, ennek lassan eredménye is lesz. Nem szoktak a csapataim sok gólt kapni, ez egy kicsit engem is meglepett. Az agresszivitás az alapja az egésznek: teljesen mindegy, kit hova állítasz, ha nem agresszív a védekezés, akkor megette a fene az egészet. Védekezésben sokkal agresszívabbnak kell lenni, főként ezen kell változtatni – lehet, hogy üdítő helyett vért kell inni a meccs előtt – mondta Horváth Ferenc.

Olvasói sztorik