NB I

Lang: érett vagyok a világ egyik legjobb bajnokságára

EXKLUZÍV! A magyar válogatott hátvédje először nekünk beszélt a dijoni átigazolásáról, amelyen nem gondolkodott sokáig.

Már az Európa-bajnokság előtt kimondott célja volt Lang Ádámnak, hogy az ott mutatott teljesítményével több külföldi ajánlatra tegyen szert, és a magyarnál nívósabb nyugati bajnokságban folytassa pályafutását. A kontinensviadalon tényleg jó teljesítményt nyújtott a középen és jobb oldalon is bevetett hátvéd, több európai csapat érdeklődését is felkeltve ezzel, ám végül az új együttesének, a Dijonnak az ajánlata csupán augusztus 30-án érkezett még, a transzfer pedig az átigazolási időszak lejárta után vált hivatalossá. Nem volt egyszerű az az út, amin Lang Ádám az utóbbi hónapokban, hetekben végigment, a Rangadó kérdésére azonban elárulta, megérte várni erre a lehetőségre.

Ha lett volna ideje, akkor sem gondolkodik többet

– Elégedett vagyok az átigazolási szezon eredményével, nagyon örülök, hogy végre sikerült ez a transzfer, amely jelentős lépcsőfok a pályafutásomban. Ezt a nyári időszakot nehéz volt úgy megélni, hogy folyamatosan várni kellett a konkrét ajánlatokra, a végére aztán minden egyenesbe ért, örülök, hogy sikerült lezárni az ügyemet. Teljesen fel vagyok dobva, várom a kihívásokat – kezdte a honlapunknak adott nyilatkozatát a Videotontól távozó játékos. – Megmondom őszintén, ha több időm lett volna, akkor sem gondolkodtam volna hosszan a Dijon ajánlatán, hiszen a világ egyik legerősebb bajnokságába kerültem. Ez előrelépés számomra, hiszen a válogatottnál – főleg az Eb-n – tapasztaltam, milyen is a nemzetközi színvonal. Persze még fiatal vagyok, és sokat kell tanulnom, de érett vagyok arra, hogy ezen a szinten játsszak, azt gondolom, ezt az utóbbi néhány alkalommal be is bizonyítottam.

Illés Zoltán, a labdarúgó ügyeit intéző menedzseriroda képviselője az elmúlt napokban honlapunknak azt is elárulta, hogy Lang iránt a Wolsburg, a Basel és a Juventus is érdeklődött. A 23 éves, veszprémi születésű focista őszintén elmondta a Rangadónak, hogy hozzá nem jutottak el ezek a hírek, valószínűleg azért, mert csupán puhatolózás történt az említett klubok részéről, konkrétumokkal nem szolgált egyik sem, amely ajánlat pedig nem “érkezik meg papíron”, azzal nem is érdemes foglalkozni.

fotó: vidi.hu

Meg kellett ragadnia ezt az esélyt

– Volt olyan időszak az átigazolási szezonban, amikor úgy tűnt, Székesfehérváron maradok. Tudtommal két olyan csapat is volt, amelyik szóban megígérte, hogy ajánlatot tesz, de végül mégsem került rá sor. Bevallom, ekkor tátott szájjal, meglepődve álltam. Az átigazolási időszak utolsó két napján aztán felpörögtek az események. A Dijoné volt a második olyan ajánlat, amelyen komolyan el lehetett gondolkozni, ott volt tőlem egy karnyújtásnyira, és tényleg eléggé izgultam az utolsó napon, hogy összejöjjön, illetve sikerüljön rendben elintézni a papírokat. Ez persze nem azt jelenti, hogy a Videoton ne lett volna számomra megfelelő csapat. Sokat játszhattam ott, az edző bízott bennem, de ez a francia lehetőség olyan, amely, ha eljön egy játékos karrierjében, mindenképpen szeretne vele élni, és így voltam ezzel én is. Meg kellett ragadnom ezt az esélyt, mert soha nem lehet tudni, mit hoz a holnap, lehet, nem kaptam volna hasonló ajánlatot a jövőben – folytatta a focista, aki az eddigi legutolsó vidis meccsén két gólt szerzett.

Ahogyan arról augusztus 31-e után olvasni lehetett, a megállapodást az utolsó pillanatban sikerült tető alá hozni a Dijonnal, viszont egy technikai kérdés még közbe szólt, és napokig húzódott a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségnél az átigazolás engedélyezése. Lang ezekben a napokban a Telki Edzőközpontban készült a válogatottal a feröeri mérkőzésre, és nem volt egyszerű kizárnia a jövője körüli bizonytalanságot.

A legjobbkor jött az igen a FIFA-tól

– Nem volt egyszerű kezelni ezt a szituációt, természetesen nem lehet teljesen kizárni azt a helyzetet, hogy nem dőlt még el a sorsom. Ugyanakkor azzal is tisztában voltam, rendkívül fontos lesz az első vb-selejtező mérkőzés, és arra összpontosítottam, hogy a meccsre fókuszáljak. Ahogy azonban teltek a napok, folyamatosan kaptam az információkat, és az illetékesek biztosítottak arról, hogy semmi olyan gátló tényezőt nem találtak, ami miatt a FIFA visszadobná a transzfert. Végig arra volt nagyobb esély, hogy összejöjjön az átigazolásom, és annál jobb időben nem is jöhetett volna a hivatalos rábólintás a FIFA részéről, mint a feröeri meccs előtti este. Ekkor már száz százalékosan megnyugodtam, hiszen tudtam, mit hoz a jövő, a héten már csatlakozom is a Dijonhoz – mondta izgatottan Lang, aki aztán arról is szót ejtett, hogy készen állna-e akár már a hétvégi “bevetésre”, valamint a csapat és a személyes célját is elárulta.

– Fizikálisan természetesen akár már készen is állnék a hétvégi játékra, de azért szerintem furán nézne ki, hogy két nappal a meccs előtt megérkezem a csapathoz, aztán pedig lehetőséget kapok. Valószínűbbnek tartom, hogy a hétvégi mérkőzést még kihagyom, de persze ha úgy alakul, vállalom a játékot. A Dijon az előző évadban jutott fel az első osztályba, az a cél, hogy megtartsa az élvonalbeli tagságot. Jómagam azt szeretném, hogy sok játékperccel, sok francia élvonalbeli meccsel a lábamban hozzásegítsem ehhez a klubot – zárta a Rangadónak adott nyilatkozatát a Dijon új hátvédje.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik