NB I

Juhász: a nehéz helyzetekben kell leginkább a válogatott mellé állni

A Videoton játékosa elárulta: a bajnokságban és a kupában is csúcsra szeretnének érni a szezon végén.

Juhász Roland 94-szeres válogatottként a nyári Európa-bajnokság után Király Gáborral együtt visszavonult a nemzeti csapatból, amely immár nélküle soványka 0-0-át ért el Feröeren a vb-selejtezők nyitányán. Juhász pedig klubjára, a megerősített Videotonra koncentrál, belső védőtársa elvesztése után. A 33 éves játékos a Digi Sport, Reggeli Start műsorában értékelte a találkozót.

– Fura volt számomra a mérkőzés, hiszen a himnuszt egy kivetítő előtt hallgattam és nem a kispadról vagy a pályáról. Új érzés volt ez számomra. Sajnálom, hogy nem sikerült nyernünk, de a játékostársaim profik, le tudják vonni a kellő következtetéseket és a negatívumokból próbálnak tanulni. A jövőben megmaradok lelkes szurkolónak, aki buzdítja a csapatot, azt hiszem, a nehéz helyzetekben kell leginkább a csapat mellé állni.

Mészöly Kálmán Király Gábor és Juhász Roland visszavonulása kapcsán korábban úgy nyilatkozott, hogy nem tartja helyesnek a játékosok ezen elhatározását. Juhász szerint megfontolt döntést hozott.

– Hosszabb folyamat után hoztam meg a döntésemet. A válogatottnál kétéves ciklusokról beszélünk, hiszen a selejtező két évig tart. Ha pár mérkőzésről lett volna szó, biztosan nem mondom le a válogatottságot, de most csapatot is kell építeni. Az elmúlt időszakban jobbára a kispadon kaptam szerepet, adott volt a belsővédő páros. Úgy gondolom, új játékosokat kell beépíteni a válogatottba, akik akár tíz évre is megoldhatják a különböző szerepköröket, ezért hoztam meg ezt a döntést.

Juhász Roland arról is beszélt, milyen területen lépett legfőképpen előre a nemzeti tizenegy az elmúlt időszakban, de elárulta, mit hiányolt Feröer ellen.

– Labdabirtoklásban sokat lépett előre a válogatott, hátulról jól építkezik a csapat, jól hozzuk ki és magabiztosan járatjuk a labdákat. Amit Feröer ellen hiányoltam, hogy a labdaszerzésekből talán gyorsabban indulhattunk volna előre. Ezen a pályán nagyon nehéz a széleket kihasználni, két éve én is játszottam Tórshavnban, a pálya méretei minimumon vannak – pont megfelelnek az előírásnak – nehéz itt széthúzni a pályát. Sajnos rosszul kezdtük ez a selejtezős sorozatot is. Döntő lesz a Svájc elleni mérkőzés, ha azt sikeresen vesszük, megint nyitott lesz minden.

A Videoton játékosa elmondta azt is, hogy Lang Ádám távozásának egyszerre örül, de kicsit szomorú is…

– Nagyon hiányozni fog Ádám, másrészt viszont örülök, hogy összejött neki a külföldi szerződés. Nagyon profi labdarúgó, az edzéseken kívül pluszmunkát is végzett azért, hogy jobb játékos legyen.

Juhász hangsúlyozta: a Videotonnál olyan keret alakult ki, amely esélyes lehet európai kupaszereplésre is. Klubtársaival azon dolgoznak, hogy a Ferencváros és a többi csapat dolgát megnehezítsék. Szerinte a DVSC és a Vasas mindenképpen ott lehet a tabella legelején, de a Haladást sem írta le. A játékos elárulta, a bajnokságban és a kupában is oda szeretnének érni az első helyre. A beszélgetésből arra is fény derült, hogy Juhász Roland addig folytatja klubszinten pályafutását, amíg kellően motiváltnak érzi magát.

címlapkép: vidi.hu

Olvasói sztorik