NB I

Sesták távozott a Ferencvárostól – hivatalos

A klub is bejelentette a szlovák búcsúját.

A bajnok Ferencvárosi TC közös megegyezéssel szerződést bontott a szlovák válogatott Stanislav Sestákkal – adta hírül a klub honlapja.

A labdarúgó 2015 nyarán érkezett a csapathoz. Sesták a 2015–2016-os idényben magyar bajnoki címet és Magyar Kupa-győzelmet ünnepelhetett az együttessel, a két sikernek köszönhetően pedig Szuperkupa-győztesnek is mondhatja magát. A Fradinál töltött időszaka alatt visszakerült a szlovák válogatottba, amellyel megjárta a 2016-os, franciaországi Európa-bajnokságot.

A tavalyi idényben minden sorozatot figyelembe véve harminc találkozón lépett pályára, ezeken tíz gólt szerzett és öt gólpasszt adott. Ebben a szezonban nyolc találkozón egy gólpassz volt a mérlege.

Marco Rossi már 50 mérkőzésen irányította a magyar válogatottat, amivel a negyedik helyre lépett elő az örökrangsorban. Az olasz edzőnek a George Leekens után maradt romhalmazt kellett kipofoznia, hogy olyan együttest kovácsoljon a válogatottból, amely az Európa-bajnokkal és a világbajnokkal is szembe mer és szembe tud szállni. Nyolc mérkőzésen keresztül mutatjuk be, hogyan érte el mindezt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!