NB I

„Ha rajtam múlna, többen már nem lennének itt” – mondta a DVTK vezetője

Szóba került Bognár István és a stadionkérdés is.

Szabó Tamás, a Diósgyőri VTK első számú vezetője tartott sajtótájékoztatót kedden, elmondása szerint hagyományteremtő jellegűt, ugyanis egy-két havonta szeretné ilyen fórumon informálni a szurkolókat, a média képviselőit a DVTK-családtagok aktuális helyzetéről. A sportvezető a sportágak felsorolása, bemutatása után az újságírók által felvetett témákról is szót ejtett – tudósított az Észak-Magyarország.

Elsőként a stadionépítésről, a jelenlegi létesítmény használatának határnapjáról.

– Minden olyan információ, ami eljutott hozzánk a stadion használatát illetően, az az, hogy szeptember 24-én még Diósgyőrben játszhatunk bajnokit – mondta Szabó Tamás. – Tudomásom szerint még nem írták alá a szerződést azzal a majdani kivitelezővel, aki majd tud abban nyilatkozni, hogy a területet meddig használhatjuk. De úgy készülünk, hogy szeptember 24-ig itt leszünk, utána Mezőkövesd lehet a hazai pálya. Van viszont egy-két olyan meccsidőpontunk, ami ütközik a kövesdiekével, mert nem minden bajnoki fordulóra kaptunk ellentétes sorsolást. Ez esetekre másik város, mint Nyíregyháza is számításba jöhet alkalmas helyszínként.

Az NB I-es labdarúgócsapat idei szereplése is terítékre került azzal, hogy partnere-e a klubvezetés Horváth Ferenc vezetőedzőnek abban, hogy aki nem ér el bizonyos szintet, attól téten elköszönnek.

– Abszolút mértékben – felelteSzabó Tamás. – Elmondtam az öltözőben a játékosoknak, hogy ha rajtam múlna, többen már nem lennének itt, kértem, hogy bizonyítsák be azt, hogy a DVTK-ba való labdarúgók. Az edzők azt kérték, hogy télig kapja meg a bizalmat mindenki. A vezetőedző maximális odaadással végzi a munkáját, de feldolgozhatatlan, hogy a DVTK kapja a legtöbb gólt, hogy az első percekben nincs megfelelő koncentráció, és sokszor már a meccsek elején hátrányba kerültünk. A mostani szereplés okát abban látom, hogy az előző vezetőedző lemondott a felkészülési időszak közben, hogy megtört az ív a fejlődésben, hogy a fizikai felkészítés nem volt a legmagasabb szintű, de mondom: elsősorban a játékosoknak kell megmutatni, hogy ettől többre képesek. Az biztos, hogy szezon közben nem igazán lehet belenyúlni a keretbe. Ha szabadon lévő játékost hoz valaki, akkor mire az újra játékba lendül, beépül a csapatba, addigra véget is ér az idény. Lehet néhány olyan játékos, aki kikerül az első csapat keretéből és az NB III-as csapathoz irányítjuk, és persze lehetnek büntetések is, de bízom benne, hogy ezekre nem lesz szükség.

A Magyar Labdarúgó Szövetség magyar fiatalok és külföldi játékosok szerepeltetésére vonatkozó ajánlása is szóba került, az, hogy mennyire fontos ezt Horváth Ferencnek betartania. Erre azt felelte Szabó Tamás, hogy amikor a vezetőedző Miskolcra szerződött, tisztázták vele, hogy a DVTK nem a Videoton vagy a Mezőkövesd, és hogy itt a légiósszabályt be kell tartani, mert az ezért járó összeg nagy tétel és nagy lyuk lenne a költségvetésben, ha ez nem így lenne, és az is a megállapodás része volt, hogy egy fiatalt is szerepeltetni kell.

Az is felvetődött, hogy a szerződtetések terén mi az, amit követendőnek találnak, hiszen olyan külföldi játékossal is hosszabbítottak néhány hónapja, aki már nincs is a klubnál, miközben a szurkolók bizonyára jobban szeretnének olyan hírt hallani, hogy a magyar válogatott kerettel készülő középpályást bírták maradásra.

– Amikor Okukával hosszabbítottunk, még nem tudtuk, hogy ugyanazon a poszton Lázár Pál is a rendelkezésünkre állhat – mondta Szabó Tamás. – Ettől függetlenül ez mind jó döntés volt, hiszen Okuka távozásával pénzt is kaptunk a játékos új klubjától. A felvetés másik részéről: Bognár Istvánnal folyamatos tárgyalásban vagyunk, a hosszabbítás viszont mindig két félen múlik, reményeink szerint sikerrel. Ugyanis a klubnak feltett szándéka, hogy maradásra bírja a középpályást.

Olvasói sztorik