NB I

Dél-koreai nagyválogatottról álmodik az FTC új igazolása

A család és a koreai marhahús hiányzik Rju Szung Vunak, de reméli, sikeres szezon elé néz a Ferencvárossal.

Az augusztusi hajrában eldőlt, hogy a Fradiban folytatja pályafutását a Bayer Leverkusen 22 éves dél-koreai támadó középpályása, Rju Szung Vu. Ő a csapat első dél-koreai labdarúgója. A játékos kölcsönbe érkezett a Bundesligából, de vételi lehetőséggel is rendelkezik a magyar bajnok.

A Fradi TV kedd esti adásában részletesen mutatták be a támadó középpályást, akinek első benyomásai pozitívak a zöld-fehér klubnál.

– A játékosok és az edzők nagyon kedvesek, jól érzem magam a klubnál, remélem, sikeres szezon előtt állunk. Amikor 2014-ben, először megérkeztem Európába, minden nagyon furcsa volt. A szokások ismeretlenek voltak számomra, mint ahogy a különböző ételek és a nyelv is. A kommunikáció nagyon nehéz volt, mivel sem németül, sem pedig angolul nem beszéltem. A közös nyelv hiánya miatt a foci sem ment igazán, ezért úgy döntöttem, megtanulok németül. Mióta a Fradinál vagyok, azt tapasztalom, hogy a magyar még a németnél is nehezebb nyelv, ezért előbb angolul szeretnék megtanulni, mivel a csapattársaim közül szinte mindenki beszél ezen a nyelven.

A 22 éves támadó szellemű középpályás elárulta, családjai és a hazai ízek a mai napig hiányoznak neki, de hamar felfedezte Budapest szép oldalát is.
– Sok barátom van Koreában, de a szüleimet és a családomat sem pótolhatja senki. Ezentúl igazán hiányzik még a koreai marhahús is, de szerencsére Magyarországon is ettem már finom steaket. Az emberek kedvesek, az ország és Budapest nagyon szép, örülök, hogy ilyen gyönyörű környezetben játszhatok.

Rju Szung Vu 2002-ben, a hazai rendezésű világbajnokság alatt döntötte el, hogy profi futballista lesz, álma a dél-koreai nagyválogatott.

– Alig voltam 10 éves, amikor Dél-Korea Japánnal közösen rendezhette meg a világbajnokságot, mindenki focilázban égett az országban, én is minden meccset megnéztem. Ekkor döntöttem el, hogy focista leszek. Álmom, hogy a dél-koreai felnőtt válogatottban is számítsanak rám és egy nagy világeseményen képviselhessem hazámat, ezért nagyon keményen dolgozom.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik