NB I

Doll: az ultrákkal végre Európában is előre léphetnénk

A Ferencváros vezetőedzője még emlékszik, milyen nagyszerű hangulatot teremtettek az ultrák a Puskás stadionban.

A 9. tv a Ferencvárosi Torna Club családi napján forgatott, melyen tiszteletét tette a zöld-fehérek vezetőedzője, Thomas Doll is. A német szakember beszélt a Bajnokok Ligájáról, és a vezetőség ellen bojkottáló szurkolókról is szót ejtett.

– Ha egy kicsit visszatekintünk a csapat utóbbi időszakára láthatjuk, hogy elértük azt, amiről mindenki álmodott. Most egy kicsit türelmesnek kell lennünk – kezdte a német szakember. – Persze olykor én is hallom magam körül a hangokat, hogy miért nem vagyunk a Bajnokok Ligájában, miért ilyen vagy olyan döntést hozok. A klubnál zajló munka egy folyamat, amelyhez türelem kell, okos igazolások, és még sorolhatnám. A legfontosabb, hogy visszatértünk a helyünkre, nemrég még a 4-5. helyért kellett küzdenünk, most viszont minden egyes évben fejlődünk, ezt senkinek nem szabad elfelejtenie. Gyönyörű új stadionunk van, és mi mindig mindenkit szeretettel várunk. Jelenleg is remek emberek járnak be a Groupama Arénába, a kialakult szituációról pedig még beszélni is nehéz, mert sok érvet és ellenérvet hallottunk megannyi embertől az évek alatt. Így csak azt remélem, hogy egy nap mindenki visszatér és mindenki boldog lesz. Valóban mindenki számít, emlékszem, amikor idekerültem még a Puskás Ferenc Stadionban játszottunk és rendre nagyszerű volt a hangulat. Nagyon sok mindent elértünk az utóbbi időben az ultrák nélkül, de el tudom képzelni, hogy ha mindenki bejönne, akkor meg tudnánk tenni azt a bizonyos következő lépést az európai kupaporondon is.

A ferencvárosi szurkolók legközelebb vasárnap teremthetnek pokoli hangulatot, hiszen a b-közép Pécsre látogat több ezer fradista szurkolóval együtt, ahol a PMFC – FTC II. harmadosztályú mérkőzést tekintik meg.

Olvasói sztorik