NB I

Tőzsér az NB I legértékesebb játékosa

Marco Djuricin és a Loki új igazolása holtversenyben szerepel az élen.

Három évre szóló szerződést írt alá a napokban a Loki Tőzsér Dániellel, aki a Queens Park Rangersből tér vissza 13 év után ahhoz a klubhoz, ahol egykoron nevelkedett. Tőzsér értékét 1,5 millió euróra becsüli a mértékadó transfermarkt.de, ezzel magasan a legértékesebb játékosa a Debrecennek, őt a szintén frissen igazolt román középpályás, Ioan Filip követi 900 ezer euróval.

Felmerült a Dehirszerkesztőiben a kérdés, volt-e valaha olyan értékes játékosa a Lokinak, mint most Tőzsér. Mármint pályafutásának azon szakaszában, amikor a DVSC játékosa volt.

Bizonyára mindenkinek a legértékesebb magyar labdarúgó, Dzsudzsák Balázs neve ugrik be, akit most 4,25 millió euróra taksálnak. Nos, Dzsudzsák értékét azelőtt, hogy a PSV-be igazolt volna, egymillió euróra becsülték, igaz, hogy ez még 2007-ben volt. És persze az is, hogy a duplájáért, 610 millió forintért vette meg őt a PSV.

Hasonlóan alulbecsülte Balogh Norbert értékét a transfermarkt.de, 300 ezer euró állt a neve mellett az adatbázisban, amikor az olasz Palermo 2 millió 200 ezer eurót utalt át a csatár játékjogáért a Loki számlájára.

Volt idő, amikor a DVSC játékosai voltak a legértékesebb focisták az NB I-ben. A BL-sikerek idején a kapus, Vukasin Polekszics 1,2 millió eurót ért, ez azonban a bundaügy miatti eltiltása (nem jelentette, hogy meg akarták vesztegetni) után meredeken zuhant. Jelenleg 300 ezer euróra taksálják a Vasasban védő montenegrói hálóőrt.

Egymillió euró volt a csúcs Rudolf Gergely és Varga József lokista karrierjében is, Varga 4-5 éve a legértékesebb játékos volt az NB I-ben.

Egy valakit talált a portál, aki „papíron” is értékesebb volt Tőzsérnél a Loki színeiben, mégpedig a DVSC BL-hősét: Bodnár László 2009-ben 1 millió 750 ezer eurót ért.

Tőzsér Dániel egyébként nem csak a Loki legértékesebb játékosa, hanem a teljes NB I-es mezőnyben is az élen áll. Igaz, nem egyedül, a Fradi egyik új szerzeménye, az osztrák csatár, Marco Djuricin ugyancsak 1,5 millió eurót ér.

A transfermarkt.de szerint a magyar bajnokságban a legértékesebb kerete a Videotonnak van (14,08 millió euró), őket a Fradi követi (12,33 millió euró), a Loki pedig a harmadik 8 millió 230 ezer euróval (érdekesség, hogy Tőzsér értéke teszi ki a keret értékének közel az ötödét). A Debrecent a Diósgyör követi (6,48 millió euró), őket pedig az Újpest (5,6 millió euró).
Olvasói sztorik