NB I

Völgyi: Vagyok olyan jó játékos, mint Korhut

A DVSC új baloldali védőjének kilenc győri szezon után környezetváltásra volt szüksége, és be akarja bizonyítani, hogy nem szabadott volna lemondani róla.

Az átigazolási időszak utolsó pillanataiban vált hivatalossá, hogy Völgyi Dániel az NB I-es újonc Gyirmót együttesétől a DVSC-hez igazol. A Győri ETO-val korábban bajnoki aranyérmet is ünneplő baloldali védő az Izraelbe távozó Korhut Mihály pótlására érkezett Debrecenbe, a 29 éves játékos a Rangadó.hu érdeklődésére nyilatozott az átigazolásáról.

– A menedzseremet, Vörösbaranyi Józsefet kereste meg Szima Gábor, a DVSC elnöke, de már évekkel ezelőtt is volt arról szó, hogy Debrecenbe igazolok – kezdte Völgyi Dániel. – Korhut Mihály Izraelbe távozásával ez felerősödött, és mivel szinte az utolsó pillanatban jött a megkeresés, ezért gyorsan kellett döntenem. A két klubnak, és a DVSC-nek velem is meg kellett egyeznie, de szerencsére gyorsan lepörgött az egész.

– Mennyit gondolkodott a döntésen? Egyből igent mondott a DVSC megkeresésére?

– Örültem a Debrecen ajánlatának, mert ahogy említettem is, már korábban is hallottam, hogy szeretnének szerződtetni. Nagyon örültem a megkeresésnek, és igazából már vártam is erre, mert úgy éreztem, hogy szükségem van egy kis környezetváltásra, hiszen több mint kilenc évet lehúztam Győrben. Remélhetőleg jót tesz majd nekem ez a levegőváltozás – magyarázta a remek rúgótechnikával rendelkező Völgyi. – Nem tagadom, nagyon furcsa lesz ennyi idő után egy teljesen másik városban élni és focizni, de nincs ezzel gond, ilyen a futballélet. Megpróbálok gyorsan beilleszkedni, és hozzászokni az új környezethez.

– Milyen céllal vág neki a debreceni pályafutásának?

– Be akarom bizonyítani, hogy nem szabadott volna lemondani rólam. Úgy gondolom, hogy megvan a kellő tudásom, és szeretnék úgy játszani, mint az elődöm, Korhut Mihály. Én tartom magam olyan játékosnak, amilyen ő. Azon leszek, hogy a DVSC minél eredményesebb legyen, és a közönség elfogadja a játékomat. Ehhez egy kis türelmet is kérek, hiszen ez új környezetbe csöppentem, de próbálok megfelelni a tulajdonosi körnek, az edzői stábnak és a szurkolóknak is.

– Milyen instrukciókkal látta el a portugál vezetőedző, Leonel Pontes a megérkezésekor

– Már feltérképezett, és tudta, hogy milyen képességeim vannak. Biztosan lesz, amit az eddigiekhez képest majd másképp kell csinálnom. Más jellegű edzések vannak, mint Győrben, illetve Gyirmóton voltak, ehhez még hozzá kell szoknom. Próbálom minél gyorsabban felvenni az itteni ritmust, hogy megfeleljek a vezetőedző elképzeléseinek.

Olvasói sztorik