NB I

Edzőmeccs: a Honvéd kiütötte az Újpestet

Balázs Zsolt duplával mutatkozott be a kispestieknél.
Felkészülési mérkőzés
Bp. Honvéd – Újpest FC 5-0 (2-0)
Bozsik Stadion, 500 néző
Gólszerzők: Balázs Zs. (2), Holender (2), Gazdag

Szombat délelőtt edzőmérkőzést játszott Kispesten az Újpest FC. A kezdés előtt a hangosbemondó köszöntötte a hazaiak új igazolásait: Davide Lanzafame és Balázs Zsolt egy dedikált labdát rúgott a közönség közé. Zsótér Donátnak erre nem volt lehetősége, mert az U21-es válogatottal a lengyelek ellen készül. Eppel, Botka és Nagy Gergő sérüléssel bajlódik, így ők a lelátóról nézték a társakat.

Mindössze 11 percet kellett várni az első gólra: Balázs a kaputól 13 méterre levette a labdát, majd nagy erővel a léc alá lőtt (1-0). Négy perc elteltével Balázs már a második gólját ünnepelte, elcsente a labdát a tétovázó Balajcza elől, és a kapufát közbeiktatva a kapuba gurított (2-0).

A 23. percben Lovric fejesét azonban a kapufa hárította. A 30. percben egy Lanzafame-bomba hozta lázba közönséget, de Balajcza bravúrral hárított. Az első félidő nyomasztó kispesti fölényt mutatott, Horváth kapusra csak az ultraibolya sugárzás jelentett veszélyt.

A második félidőben Holender akár Balázs nyomdokaiba is léphetett volna, mert két perc alatt két fejessel veszélyeztette Balajcza kapuját, majd újabb két perc elteltével az újpesti kapusra vezethette a labdát, de Balajcza az utolsó pillanatban lelopta a lábáról.

Ami késik, nem múlik: Holender a 62. percben szabadrúgásból védhetetlen gólt lőtt az újpesti kapuba (3-0). A 73. percben Holender nyolc méterről, laposan a kapuba lőtt (4-0). A 87. percben Gazdag harcosságának köszönhetően megszerezte az ötödik gólt: hiába taszigálták a vendégvédők, hat méterről a hálóba lőtt (5-0) – tudósít a Bp. Honvéd honlapja.

Olvasói sztorik