NB I

Bombaigazolásaival átrendezte az NB I-es piacot a Vidi

Már nem a Ferencváros a legértékesebb magyar klub, a Videoton kerete ugyanis 2 millió euróval többet ér.

Az élvonalbeli keretek értéke

1. Videoton FC 14.20 (millió euró)
2. Ferencvárosi TC 12.33
3. Debreceni VSC 8.03
4. Diósgyőri VTK 6.48
5. MTK Budapest 5.60
5. Újpest FC 5.60
5. Bp. Honvéd 5.60
8. Vasas FC 5.45
9. Szombathelyi Haladás 5.43
10. Gyirmót FC 4.83
11. Paksi FC 4.78
12. Mezőkövesd 4.33

Rég nem látott játékosmozgást hoztak az átigazolási szezon utolsó napjai a magyar piacon. Az NB I-es csapatoknál korábban nem volt annyira megszokott, hogy az utolsó órák is nagy izgalmakat rejtettek, de szerda este a Videoton és a DVSC keretében is történtek változások, melyek teljesen átrendezték a klubok keretének összértékét.

Nem csak az utolsó pillanatokban, de talán az egész nyáron a Videoton volt a legaktívabb magyar csapat az átigazolási piacon. A székesfehérváriak korábban már szerződtették Bódi Ádámot, Danko Lazovicsot, majd augusztusban érkezett még Ante Solomun, Anel Hadzic, Marko Scepovics valamint az utolsó órákban a válogatott Varga József és Fiola Attila. A bombaigazolásoknak köszönhetően a Videoton az élre ugrott a legértékesebb magyar klubok listáján, letaszítva azt a Ferencvárost, mely hosszú-hosszú ideig rendelkezett a papíron legértékesebb játékoskerettel.

Lássuk ezt a számok tükrében: július közepén a mértékadó transfermarkt.de 11.9 millió euróra becsülte a Fradi keretét, amely azóta 12.3 millió euróra nőtt. Akkoriban a második helyen 10.88 millió euróval állt a Videoton, amely keretének értéke másfél hónap alatt több, mint 3 millió euróval nőtt, és elérte a 14.2 millió eurót. Ez az összeg pedig majdnem 2 millióval megelőzi a címvédő Fradi összértékét.

Érdekesség, hogy a Vidi és Fradi után nagy a szakadék, de a harmadik helyen álló, szintén nagy változásokat eszközölő DSVC keretének értéke jócskán emelkedett. A Loki játékosállományát júliusban 6.75 millió euróra taksálták, mára ez 8.03 millióra növekedett.

Fotók: vidi.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik