NB I

Az MTK alapembere Felcsúton folytatja – hivatalos

Hegedüs Lajos tizenhat év után távozik a fővárosiaktól.

Az MTK Budapest hivatalos honlapján tette közzé, hogy a Puskás Akadémia FC-ben folytatja pályafutását Hegedüs Lajos. A kapus 2000-ben csatlakozott az MTK-hoz, tíz évvel később pedig profi szerződést kötött. Összesen 149 mérkőzésen jutott szóhoz, ezek közül mindössze egyszer cserélték be, a többi találkozón a kezdőcsapat tagja volt – írja az mtkbudapest.hu.

Hegedüs Lajos több nemzetközi tétmérkőzésen is szóhoz jutott, így például legutóbb az Európa-ligában a kazah Aktöbe, és az azeri Gabala elleni találkozókon is ő állt a kapuban. A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Bernd Storck egy alkalommal behívta a bő keretbe de a nemzeti tizenegyben még nem mutatkozott be.

Az idei szezonban hétből hétszer kezdőként védte az MTK kapuját, és az előző öt szezonban is meghatározó tagja volt a csapatnak.

– Tizenhat évet töltöttem itt, ebből az utolsó hatot profiként. Nagyon sokat köszönhetek a klubnak, az MTK-ban lett belőlem igazi kapus. Sok barátságot kötöttem, születtek életre szólóak is. Hiányozni fognak a társak, az edzők, a falak, a mosolyok, a mozdulatok. Az élet azonban ilyen, menni kell tovább! Sok sikert az MTK Budapestnek, a játékosoknak, a szakmai stábnak, Ciki bácsinak! A szurkolóknak pedig azt kívánom, hogy töltsenek el fejelthetetlen perceket, órákat az Új Hidegkuti Nándor Stadionban! Remélem, hogy még találkozunk – búcsúzott a kék-fehérektől Hegedüs.

Olvasói sztorik