NB I

Fiola a Videotonban kötött ki

Ahogy azt kedden előrevetítettük, a válogatott védő búcsút intett a Puskás Akadémiának.

A nyári játékospiac hajrájában igencsak aktív székesfehérváriak szerdára is tartogattak egy nagy bejelentést: megszerezték Fiola Attilát. A 26 éves védő az osztrákok elleni Európa-bajnoki találkozón megsérült, azóta nem lépett pályára tétmeccsen, és könnyen lehet, hogy ez nagyban megnehezítette a klubváltását.

Az ugyanis már hónapokkal ezelőtt kiderült, hogy Fiola nem marad az NB II-be kipottyant felcsúti együttes játékosa, magyar (Ferencváros, Videoton) és német (Hertha, Kaiserslautern) csapatokat is emlegettek vele kapcsolatban.

Szerdán kiderült, hogy a trónkövetelő Vidi lett a befutó, a klub a hivatalos honlapján erősítette meg: 3 éves szerződést kötött a hátvéddel.

A 16-szoros válogatott hátvéd Szekszárdon született, pályafutását Pakson kezdte, 2011-ben tagja volt a Ligakupa-győztes, bajnoki ezüstérmes keretnek. Tavaly januárjan igazolt a Puskás Akadémiához, ahol – akárcsak Pakson – meghatározó tagja volt csapatának. Fiola a bemutatkozása óta összesen 173 NB I-es mérkőzésen lépett pályára, ezeken két gólt szerzett.

„Nagyon örülök, hogy mostantól a Vidi játékosa lehetek. Hosszú távon az a célom, hogy bajnoki címet ünnepelhessek a Vidivel, és a nemzetközi porondon is szép sikereket szeretnék elérni” – mondta a vidi.huoldalon a szerződés aláírása után Fiola Attila, aki természetesen továbbra is Telkiben készül a nemzeti csapat világbajnoki selejtezőjére, így csak a jövő hét folyamán csatlakozik majd új csapattársaihoz.

„Úgy gondolom, Fiola Attilát egy szurkolónknak sem kell bemutatni, hiszen személyében a magyar válogatott egyik alapemberével erősödtünk. Ismét nőtt a versenyhelyzet a kereten belül, ez elengedhetetlen a fejlődéshez, ráadásul az átigazolási időszak még nem ért véget. Érkezésével tovább gyorsul az eddig is gyorsnak, dinamikusnak mondható csapatunk, képességeivel pedig nem csak magyar-, hanem nemzetközi szinten is hozzásegítheti a klubot ahhoz, hogy elérjük a céljainkat” – nyilatkozta Kovács Zoltán sportigazgató.

Olvasói sztorik