NB I

Varga: mindenki azt mondta, kell nekem a környezetváltozás

A debreceni nevelésű középpályás először igazolt másik klubba idehaza, de az elvárások ismerősek lesznek neki Fehérváron is. Meg akar küzdeni a kezdőcsapatért a Videotonban.

Utolsó bajnoki találkozóját a DVSC csapatában másfél hete játszotta: nem lett szép a búcsú, mert a Loki fennállása legnagyobb vereségét szenvedte el a Videotontól. Az 5-1-es meccsen Varga József testközelből, a pályáról láthatta, milyen csapatba igazol, merthogy immár hivatalos, hogy a fehérváriaknál folytatja pályafutását. A külföldi kitérőket nem számítva csakis eddig csakis Debrecenben futballozó korábbi válogatott középpályás sokat vár a váltástól, erről is beszélt a Rangadónak adott interjúban.
– Magyarországon sohasem futballozott másik csapatban a DVSC-n kívül. Gondolta volna nyáron, mikor elkezdte sokadik szezonját Debrecenben, hogy szeptemberre Videoton-játékos lesz?
– Nem új keletű a Videoton érdeklődése, már télen is szó volt megkeresésről, de akkor nem valósult meg. Nyáron pedig folyamatosan téma volt, az előző szezon után már szerettek volna leigazolni.
– Ettől még nem lehetett egyszerű eldönteni, hogy távozik az anyaegyesületétől.
– Nyilván nem volt könnyű a döntés, hiszen a Lokiban lettem NB I-es játékos, egész karrierem oda köt, magyar szinten mindent megnyertünk az évek során. Nem beszélve a családról, barátokról. De örülök, hogy itt vagyok. Örültem, hogy kitartóan kerestek a fehérváriak. Szeretnék megújulni és újra címeket nyerni.

– Mit jelent az, hogy megújulna?
– Nagyon úgy éreztem, hogy szükségem van váltásra. Magamon is, de a visszajelzések is ilyenek voltak. Akiknek adok a szavára, azt mondták, kellene a környezetváltás, hogy újra a régi szinten tudjak focizni. De mondom, ezzel magamtól is tisztában voltam. Összetett dolog ez, de a lényeg, hogy a fejemnek is kellett a váltás.
– A Lokiban alapember volt hosszú évekig, Fehérváron viszont most annyian vannak, hogy harcolnia kell majd a kezdőcsapatért.
– Annak csak örülök, ha van konkurencia. Debrecenben is volt. Szeretem az ilyen helyzeteket, jobb teljesítményre sarkall, nincs probléma azzal, hogy Fehérváron nagyon sok jó játékos van, nem csak az én posztomon. Nyilván úgy fogok dolgozni, hogy megkapjam a lehetőséget, eddig se az a típus voltam, aki csak úgy várja a lehetőséget.

– Debrecenben mindig a dobogó volt a cél, Fehérváron is alapvető elvárás lesz alighanem a legjobb helyezés elérése, ezzel a kerettel…
– Ahogy Debrecenben, itt is nyomás alatt fogunk játszani, hiszen a jó szereplés egy teljesen érthető elvárás. Ahol ilyen szintű keretet raknak össze, ott minimális cél, hogy bajnokesélyes legyen a csapat. Ehhez már hozzászokhattam. Bízom benne, hogy itt is címekhez segíthetem a csapatot.
– Hogy pontosan melyik poszton, milyen szerepkörben, arról beszélt már a fehérvári menedzsmenttel?
– Henning Berggel egyelőre néhány szót váltottunk, a játékrendszerbe még nem mentünk bele mélyebben, de mondta, örül, hogy létrejött az igazolás. Biztos benne, hogy tudok segíteni a csapatnak, és én is így gondolom. Jól jön, hogy pont a válogatott szünetben érkeztem, lesz egy kis idő, hogy elkezdjek összeszokni a csapattal. Hosszú távon is vannak terveim, szeretnék újra a válogatott közelébe kerülni, de most a legfontosabb, hogy a Videotont minél jobban segíthessem a céljai elérésében.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik